rycerz-) Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam! po wymianie poduszek silnika pojawiły się w aucie rezonans(drgania)przechodzące na karoserię auta.Występuje to przy niskich i wysokich obrotach.Poduszki wszystkie trzy wymieniłem na firmy Sasica.Najpierw wymieniłem w warsztacie poduszkę skrzyni i wtedy już ten problem się pojawił .Później sam w domu wymieniłem te dwie z przodu myślałem że to jest przyczyna lecz nic się nie poprawiło :-x Co teraz zrobic czy to wina tej poduszki przy skrzyni(jest zbyt twarda) ??Może w warsztacie poluzują wszystkie trzy i się jakoś lepiej ułoży ten silnik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 ja bym pojeździł z tym kilka dni, a poźniej, jeśli drgania nie ustąpią zaczął od 'poprawienia' tej od skrzyni, bo z tego co piszesz to od niej się zaczęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Cięcie/gięcie też tak pomyślałem ale ja już tak jeżdżę ponad miesiąc i nic się nie polepsza :cry: No nie ładnie żebym członka grupy łódzkiej musiał poprawiać i przypominać o regulaminie ,że postów poprzedzających w całości nie cytujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 w takim razie nie ma co czekać, trzeba sprawdzić poprawność montażu lub zmienić poduszkę(i) na inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 no jak tylko znajdę chwile to podjadę do warsztatu może coś wymyślą i dam znać jak poszło (panie lepper pl no chciałem zacytować tylko sedno sprawy ale mi gdzie nie poszło :-P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 rycerz;-), tak jak Ci pisałem na mckp, to może być wina poduszek (sasiców). Hutchinsony są podobno lepsze, ostatnio po montażu zwykłych poduszek poleconych przez sprzedawcę wszystko jest w porządku, żadnych wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 meganecoupe02 modlę się żebyś się mylił bo nie zamierzam ponownie wydać kasy na poduszki :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Ty się nie módl tylko działaj Jak masz stare poduszki to podmień i zacznij od tej dużej (najtrudniej ją wyjąć). Komplet nowych poduszek to 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Komplet nowych poduszek to 150zł. za tą od skrzyni dałem chyba ponad 100zł a za komplet to około 250zł .Mam wszystkie oprócz właśnie tej od skrzyni bo została u mechanika ale ona była uwalona to i tak bym jej nie pchał.Tak jak pisałem będzie czas to podjadę tam do warsztatu i nie coś radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Mam wszystkie oprócz właśnie tej od skrzyni bo została u mechanika ale ona była uwalona to i tak bym jej nie pchał A są zawodnicy co wyjmują tą poduszkę, wciskają dwie tulejki gdzie trzeba i śmiga jak nowa 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Poduszka Sasica okazała się złej jakości niestety dla mej kieszeni zakupiłem oryginalną i problem znikł choć według mnie nie jest jeszcze idealnie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 rycerz;-), Hutchinson? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rycerz-) Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 cięcie no co to za firma to nie wiem powiedzieli że oryginał zamawiają :-PRegulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi