Gość pieto1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam. Jest to mój 1 post, jak i temat na tym forum, więc proszę mnie nie zjechać za bardzo ;] Rozważam kupno tego autka: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13864914 W związku z tym mam następujące pytania: - jaki może być koszt naprawy?? - czy te silniki również mają problem z cewkami?? - jak wyglada korodowanie auta?? - na co zwrócić uwagę przy zakupie?? - czy zawieszenie megane jest godne by jeździć po naszych pięknych drogach?? Proszę o ogólne sugestie co do megane, niekoniecznie do tej z linku. Poprzednio miałem Seata Ibizę II FL 1.4 60km i jeśli chodzi o niezawodność byłem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Po pierwsze napiszę, że się nie opłaca. Nie za tą cenę. 5500zł to max za to auto, żeby się opłaciło zrobić i jeździć. - jaki może być koszt naprawy?? Zależy czy masz znajomego blacharza i jaki będzie koszt części, chociaż chyba najlepiej będzie kupić tył od anglika i robic przeszczep. - czy te silniki również mają problem z cewkami?? Jeśli cewki sagema to tak. - jak wyglada korodowanie auta?? Jak nie było wcześniej nic kombinowane to ten rocznik nie powinien mieć śladów rdzy. - na co zwrócić uwagę przy zakupie?? Jak przy każdym aucie, dodatkowo czy elektryka działa. - czy zawieszenie megane jest godne by jeździć po naszych pięknych drogach?? Jak najbardziej. Tanie części + prostota budowy. Tylna belka jest dość trwała. Teraz napiszę, dlaczego nie warto kupić tej z linku za tą cenę. Otóż, przy uderzeniu w tył, centralnie w koło zapasowe, podłoga pod kanapą zwinęła się na 99% w harmonijkę,. Dlaczego? Dlatego że całą siłę uderzenie koło zapasowe przeniosło na blachę, dlatego będzie konieczna wymiana podłogi z tyłu, a nie tylko pasa itp jak to napisał sprzedający. Nie jestem pewny czy prawy tył nie spotkał się z drzwiami. Jeżeli tak to jeszcze gorzej bo trzeba będzie naciągać. Blachy w Renówkach są bardzo miękkie, dlatego przy dzwonku takie są straty. Ja bym ten egzemplarz odpuścił, nie za tą cenę. Będziesz musiał włożyć ze 2-3 tysiące, wyjdzie Ci ok 10kzł, a w tej cenie możesz już szukać sprawnej phII, ewentualnie delikatnie uszkodzonej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pieto1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 co do tego z linku zapytam znajomego mechnaika. teraz dalej- czy jednostka 1.4 16v 95km jest dobra oraz 1.9 dTi?? - ile kosztuje zabawa z tymi cewkami i co jaki czas trzeba je wymieniac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczi92 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Za jedną cewkę zapłacisz 90 zł z firmy Beru, po wymianie nie powinno być żadnych problemów z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pieto1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 dzieki prosze o ocenke: http://moto.allegro.pl/item1097748754_rena...117_tys_km.html nie ma klimy, ale dla mnie jest ona totalnie zbedna ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczi92 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Dość niezłe, do wymiany ten błotnik przedni i będzie elegancko, przemawia za nim 1 właściciel. Ja bym go obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pieto1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 wlasnie mi tez odpowiada, ze 1 wlasciciel ;] a z blotnikiem nie bd duzo roboty ;] ile takie cudo ma do setki?? mniej wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arczi92 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Ponad 10 chyba :-P Pooglądaj na You tubie :-P może to coś ci przybliży :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pieto1 Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 dzieki ;] bo znajdowalem, ale w gorszej jakosci wykonane Panie/Panowie- jak to jest z tym przednim zawieszeniem, przed chwila wyczytalem ze jest dosyc wadliwe, ale o co dokladniej chodzi? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts