nieldos Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Przeczytałem wiele informacji już na ten temat na internecie i nic szczególnego nie znalazłem. Jest wiele odpowiedzi na ten temat ale różniących się :-| więc jak to sprawdzic by byc pewnym. Z poprzedniego swojego pytania na tym forum dowiedziałem się że silniczek to K7M 702 czyli 90 koni? Dziękuje z góry za odpowiedzi Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 8V ,90 koników ,były tez silniki na rynku niemieckim z 75 konikami ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieldos Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Czyli na pewno będzie to 8 nie zależnie od tego czy ma 75 czy 90 ? Czytam cały czas na ten temat i to chyba moje pierwsze auto z którymi mam takie ekscesy Nigdy nie bylem przekonany do Reni jeździłem japońcami ale wygoda jaką daje te auto jest nie do przebicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 1.6 8V wychodziły tylko w phI, czyli do początku 1999roku. W phII wprowadzono silniki 16-zaworowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 meganecoupe02, w phII też były 1.6 8V po małej modernizacji z plastikowym kolektorem dolotowym i innym osprzętem i mocy bodajrze 87KM ale rzadko je można spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Poważnie? Nie wiedziałem :shock: Ja jeszcze takiego nie spotkałem. 1.4 owszem, ale nie 1.6. Masz jakieś dowody na to? Nie podważam Twojego zdania, tylko jak już coś jest to chciałbym się o tym więcej dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieldos Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Kurcze hehe czytam Wasze wypowiedzi i jestem w szoku Wasza wiedza na temat Megi jest zdumiewająca.... To może panowie by doradzili jaki rozrząd najlepiej założyc? Patrze na allegro i widze, że jest duży wybór... Chcę założyc lepszy gdyż nie mam zamiaru się później nie miło rozczarowac Pozdrawiam SERDECZNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 nieldos, o rozrządach są już tematy, poszukaj. Dla Ciebie jest ważne czy masz silnik K7M 702 czy 720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 meganecoupe02, osobiście się nie spotkałem,raz widziałem na allegro,oraz kilku sprzedawców mi mówiło jak zamawiałem części do swojej... Jak mówiłem że mam 1.6 w 8V 99r to się pytali czy phI ,czy phII ,bo te silniki też były po lifcie... Też byłem bardzo zdziwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 jacol_696, ale te silniki 87 km z plastikowym kolektorem dolotowym i płaskim filtrem powietrza były montowane w clio a nie w megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Też mi się tak wydaje, pierwszy raz spotykam się z tą informacją. Akurat wiedzą sprzedawcą części samochodowych i handlarzy bym się nie sugerował, bo oni, delikatnie pisząc, często nie mają pojęcia o czym mówią i co sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 jadnak ten silnik z clio można dopasować do megane np zmieniając kolektor dolotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 hmmm, w clio 2 był silnik 1.6 8v i miał moc 90 KM z tego co mi wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi