lumpf Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam! Mam mały problem mianowicie ostatnio nabiłem klime ale okazało się że nie chłodzi a przy włączeniu przycisku AC obroty na biegu jałowym nie spadają tylko wręcz są wyższe i nie ma tego charakterystycznego dźwięku "CYK" spod maski według Was to sprzęgło kompresora czy coś innego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 A filtr p.pyłkowy wymieniłeś? Skąd wiesz, że nie chłodzi? Skąd wiesz, że sprężarka nie pracuje? Widziałeś? Najpierw poczytaj o klimatyzacji, wykorzystując opcję a potem pytaj czego nie rozumiesz, najlepiej w tematach podobnych do Twojego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumpf Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 No właśnie czytałem i po włączeniu klimy obroty powinny spaść a nie rosnąć a na forum napisane jest że filtr pp nie ma nic wspólnego z tym że sprężarka się włącza czy też nie włącza. Może ktoś inny ma jakieś rady ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Jak spaść obroty powinny pójść do góry jak załączy się sprężarka oraz wiatrak chłodnicy klimy.Nadmuch musi być przynajmniej na 1 biegu na 0 nie działa klima i nie podświetla się dioda AC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lumpf Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 dobra temat zamknięty. Okazało się że nieszczelny układ klimy. Zgodnie z prośbą temat zamykam, ale gdyby coś proszę o informację na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi