Gość pieto1 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam. Wczoraj kupilem meganke 1.4 16v i mam problem z otworzneim maski nie chodzi o te raczke w kabinie, ale juz na zewnatrz o taka "łapkę" biorę ją do góry, a ten "bolec" ani drgnie, przez co maska dalej jest uniesiona minimalnie do góry na zamku, ale blokowana. Właściciel wczoraj otworzył maskę bez problemu, ja nie umiem zreszta moich 2 znajomych tez nie umie jej podniesc a jeszcze wczoraj sie otwierala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Wsadź dłoń trochę głębiej, jedź palcem po tej dźwigni i wtedy podnieś mocno do góry. Drugą ręką szarpnij maskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pieto1 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 zrobilem, ale inaczej ;] musze 2 rak uzywac bo inaczej nie idzie. nie jestem przyzwyczojony do takiego czegos, bo zawsze mialem jakis przycisk, ktory sie odciagnelo palcem i juz ;] tutaj pelna finezja ale dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 zrobilem, ale inaczej ;] jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pieto1 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 lapka od strony zderzaka ma ksztalt podobny do kwadratu, stojac do maski przodem prawe dwa palce wsadzem pod prawa strone tego kwadrata, zas dwa palce lewej reki klade na gorze kwadrata i naciskam w dol. Inaczej nie chcial mi sie ten zamek przesunac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 No to jak otworzysz to nasmaruj mechanizm - powinno pomóc. U mnie przez jakiś czas było to samo i tylko ja potrafiłem otworzyć maskę sposóbem, który podałem Ci wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Też tak miałem dawno temu, nasmarowałem mechanizm i od tego czasu nie ma kłopotów ale troche kombinowałem z otwarciem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pieto1 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 otwierac sie da, teraz tylko wd40 szukam ;D ale dziek iza pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi