scar Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 klima przestała działać po powrocie z warsztatu i robocie "czegośtam". Zdziwiłem się jeszcze bardziej jak stwierdziłem stan płynu w chłodnicy prawie nic, ledwo wilgoć w zbiorniczku. Klima manual, lampka włączenia świeci, płyn wyrównany, nie chłodzi- tylko ciepłe. Ciśnienie w układzie jest- przy ciśnieniu może być brak czynnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Sprężarka się załącza? Przy ciśnieniu może być brak czynnika, wystarczy nabić powietrzem tylko po co ktoś miał by to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidj Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Jaki rodzaj płynu wlać do Megane II 1,9 dci 2003r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 możesz wlać np. BP ANTIFREEZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCINLODZ Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Nie jest to zapewne odpowiedź na to pytanie ale zależy mi na informacji co dalej z naprawą w Twoim samochodzie. Mam problem identyczny również związany z brakiem płynu chłodniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megidti Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Jak znika płyn to najpewniej wyciek. Należy sprawdzić wszystkie połączenia itd. Jeśli nic nie znajdziemy to należy sprawdzić czy płyn nie dostaje się do silnika, (uszkodzenie UPG, głowicy lub bloku) ale to raczej nie zdaża się często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Big_Mac_ Opublikowano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Z opisu wynika, że raczej płyn zniknął w trakcie naprawy, a nie wyciekł podczas eksploatacji. W sumie też miałem podobnie - wymieniali mi rozrząd, mieli też od razu wymienić płyn chłodniczy ("bo tak czy siak musimy go zlać, to możemy zalać potem nowym, po cenie płynu"). Wymienili, płynu nalali, ale w zbiorniczku wyrównawczym nic nie było. Dolałem potem, ale weszło tak, jakby w instalacji było full płynu tylko w zbiorniczku zero. W sensie, że wszystko co wlałem zostało w zbiorniczku i nie przelało się do instalacji. Jeżdżę tak od miesięcy i płynu nie ubywa, także wygląda, jakby nalali dokładnie tyle, ile wchodzi w samą instalację "pod korek" i ani grama więcej. Klima była rozszczelniona w trakcie naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi