clioclio Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 witam padł mi silnik mam clio 1.5dci 74kw z 2004r oznaczenie silnika to K9K 712 lecz nie ma możliwości znalezienia takiego silnika z tym symbolem,ludzie mówią że będzie pasował inny ale jaki?? prosze o pomoc ten silnik nie kosztuje 500zł , [ Dodano: 2010-07-07, 19:47 ] Mechanik mówi ze będzie pasował goły słupek,82ps,ale ja się boje bo niektórzy mówią że sa inne mocowania,inny egr,nieiwem co mam robić,może miał już ktoś taki problem,te 712 powiedzieli w serwisie ze nie znajde tego symbolu bo tam jesrt zawarty miesiąc produkcji itp,mówią też że słupek 82ps jest taki sam niczym sie nie różni a 101ps bierze się z osprzetu,turbina,wtryski itp..... czy jak g0o zamontuje będzie to chodziiło? silnik nie jest mocniejszy 101ps? wał,korbowody każdy mówi co innego! niewiem co mam robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 101ps ma dodatkowo natrysk oleju na denko tłoka, jak nie będziesz pałował to bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clioclio Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 ale co z silnikiem który będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Kolego a co ci padło w tym silniku? Mam duzo części. Przerabiałem to samo- wymiana silnika , moja megane była 2004 101km , nie mogłem znaleźć takiego samego to kupiłem 82 km.Oczywiście zmiana turbiny wraz z kolektorami bo silnik był z 2006 r isię róznił.Odpalił na dotyk ale się okazało ze muszą być jeszcze przełożone wtryski od mojego bo nie rozwijał pełnej mocy na tych z 82km.. i do dzis chodzi - juz rok bezproblemowo , przedtem przy przebiegu 85tyś km miałem za sobą 2 turbiny. Kupując zwróć uwage gdzie był rozrusznik czy z przodu czy z tyłu i na miskę olejową bo są rózne rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawideqqq Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Co ci dokładnie padło? ja mam 1.5 dci 82 koni i chodzi jak ta lala przebieg 210 tys. Ile twój ma przebiegu i co sie stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 1.5dci 74kw z 2004r oznaczenie silnika to K9K 712 A silnik z Megany 1.5dci 74 kW oznaczenie K9K 728. Takowy posiadam w swojej megance, nie będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi