Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dialogys - problem z założeniem konta

nyquisteroux

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wszystkim.

Niedawno stałem się posiadaczem Renault Megane IV 1.5 dCi 110 KM. To moje pierwsze Renault (na początku był "maluch", a później 2 auta z grupy VAG) i Megane bardzo pozytywnie zaskakuje mnie przede wszystkim spalaniem i komfortem. Niestety zdążyłem spotkać się już także z 2 usterkami, z których jedną (brak możliwości przełączenia stylu obrotomierza) ogarnąłem za pomocą DDT4All, natomiast za drugą (problem z centralnym zamkiem) odpowiedzialny okazał się brak styku w gnieździe bezpiecznika przed modułem UCH.

Co prawda nie jestem z wykształcenia mechanikiem samochodowym, ale jestem zawzięty i jak do tej pory we wszystkich swoich autach wszystko co tylko możliwe robiłem z powodzeniem sam. Dlatego chciałbym założyć konto w Renault Dialogys i wykupić dostęp podstawowy na miesiąc, żeby wyeksportować sobie schematy, rysunki i wszystko, co możliwe, dla mojej "Megy". Zdaję sobie sprawę, że będzie tego w... ciul, dlatego potrzebny mi dostęp aż na miesiąc :D 

Niestety, próba założenia przeze mnie konta została odrzucona przez serwis, który stwierdził, że: "(...) nie spełniają Państwo wymogów uprawniających do korzystania z tej usługi, która jest przeznaczona dla niezależnych serwisów naprawczych. W związku z tym informujemy, że Państwa konto nie zostało utworzone."

Dlatego moje pytanie/prośba do Was, Koledzy, czy ktoś z Was posiada dostęp do serwisu Renault Dialogys i mógłby udostępnić mi konto na miesiąc? Oczywiście pokryję koszty. Ewentualnie, jeżeli ktoś zna sposób na to, żeby weryfikacja profilu działalności zakończyła się powodzeniem przy rejestracji, prośba o podzielenie się wiedzą :) 

@jabrze to nie do końca prawda. Z Renault Dialogys mogą korzystać również niezależne warsztaty samochodowe, a nie wyłącznie autoryzowane serwisy Renault (ASO). Dlatego jeżeli ktoś mógłby pomóc, będę wdzięczny.