przemas Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 powiedzcie mi ile wchodzi w zbiornik litrów ropy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekf Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Co prawda mam benzyne 1.6 i mój bak ma 60 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazlo1 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 1.9D 60 LITRÓW!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 we wszystkich Madziach wejdzie 60L jedzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 wszelakie papiry mówią, że wlejesz 60 litrów (ale mi się jeszcze nie udało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojra22 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Ja wleje maksymalnie 50l czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 mojra22, możliwe bo nie wyjeżdżasz nigdy do końca, nie proponuję sprawdzać przy dieselku wszyskie megany mają 60 L czy to diesel czy to benzyniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILU32 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam koledzy czyli pojemność zbiornika paliwa nie ma znaczenia od rodzaju nadwozia. I moja meganka 1,9dti z 99rok kombi też ma zbiornik 60 litrów TAK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Dziwna sytuacja, bowiem gdy do swojej Megi wlałem ON za stówkę, czyli ~26 litrów, wskazówka paliwa podniosła się na aż 3/4 wysokości (z poziomu 0, ale bez rezerwy). Nie pozostaje nic innego jak tylko spróbować zalać bak do pełna :) (było to moje pierwsze tankowanie po zakupie autka :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz318 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja zazwyczaj tankuje do pełna i zauwarzyłem że pierwsza kreska schodzi bardzo powoli potem od pierwszej do 3 szybko i ostatnia kreska z rezerwa schodzi znowu powoli. Wydaje mi sie że ma to zwjązek z kształtem baku. Wszystkie meganki maja pojemność baku 60L. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashad Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam wszystkich! Czy ktoś orientuje się jaką Megi ma rezerwę? Wczoraj zdziwiłem się na stacji, bo jeździłem już jakiś czas ze świecącą kontrolką, wskaźnik paliwa leżał już na dole czerwonego pola. Zatankowałem do pełna i weszło ok. 46 litrów... Czyżby Megi miała z 15 litrów rezerwy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Czyżby Megi miała z 15 litrów rezerwy w mojej wychodzi ok 8 litrów jak się zapala kontrolkapojemność baku 60L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 trochę odkopię ,ale w mojej reni dziś się zapaliła akurat kontrolka rezerwy ,zrobiłem 8 km i pojechałem zatankować,weszło równo 52 litry pod koreczek ,to by wychodziło,że rezerwa ma około 8 litrów (jeśli bak ma 60 l) :roll: a już się bałem,że auto na drodze stanie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy18 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Panowie to ile w końcu Megi I phI ma rezerwy??(ile około litrów zostaje po zapaleniu się kontrolki na stałe?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Cichy18, łatwo obliczyć, bak 60l, zalewając pod korek, od czasu zaświecenia rezerwy wchodzi 52 czyli w baku zostało 8 litrów. Do wybicia pistoletu dystrybutora zazwyczaj 51l, co oznacza, że rezerwa też jest w granicach tych 8l, ponieważ ten brakujący litr to brak paliwa w przewodach pomiędzy bakiem i "korkiem" Nie sugeruj sie tym co napisał kol. ashad. Oparcie wskazówki na ograniczniku nie oznacza, że to już rezerwa. Rezerwa jest od momentu zaświecenia na stałe pomarańczowej kontrolki, a to następuje trochę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi