marek789 Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Jakie jasności smd 0805 stosowaliście? Najbardziej interesuję mnie kolor biały i czerwony. 260 mcd w przypadku koloru białego wystarcza? Czy muszą być jaśniejsze? Co do czerwonych to znalazłem 120-160mcd, nadadzą się? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixon123 Opublikowano 23 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Dnia 21.01.2012 o 17:20, PiterZgora napisał: Witam Na początek dziękuję DrNO, że swoim postem natchnął mnie do modyfikacji. Oczywiście chciałbym się pochwalić efektem. Poszedłem za ciosem i wymieniłem diody na białe w przycisku START, w przycisku centralnego zamka oraz świateł awaryjnych. Niestety skrzydła podciął mi panel klimatyzacji. Od wewnętrznej strony przyciski oraz folia jest pomalowana lub w jakiś inny sposób zabarwiona na pomarańcz . Zmiana na diody nic nie daje. I to chyba (prócz wyświetlaczy) jedyne miejsce gdzie zostanie oryginalny kolor. W planach mam jeszcze zmianę diód w przyciskach, już sprawdzałem są tam zwykłe diody, wystarczy zamienić na białe. Dnia 8.03.2012 o 21:16, Arzago napisał: Super gmlodecki. Teraz ja pochwalę się owocem i efektem naszej kilkunastogodzinnej batalii z Pitkiem zgora o zmianę oświetlenia. Zdjęcia jednak nie oddają tego co jest w rzeczywistości, a jest dużo lepiej:) Koledzy a dwie ostatnie fotki są dla tych, którzy też postanowili pogrzebać w swoim oświetleniu (oczywiście w razie pytań służę pomocą). Prezentują one niezwykle ważny wynalazek dla tuningowców megane;) Otóż folia w która zapakowane są linijki wręcz rewelacyjnie, a śmiem twierdzić, że nawet lepiej niż oryginały zastępują naszą zmorę, a więc pomarańczową folię na wyświetlaczach:)Się naszukałem jakiegoś zastępnika, ale warto było:) a ile segregatorów w tym celu zniszczyłem;) Pozdrawiam miłośników Megi:) Witam , czy może ktoś mi podpowie jak uzyskać taki kolor na wyswietlaczach . Dodam , że obecnie mam pomarańczowy na ciemnym tle a zależy mi aby uzyskać taki jak kolegi powyżej. Bardzo bede wdzięczny za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi