pawelli Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jak silnik jest gorący - to na wolnych obrotach wchodzi na 1500 obr. - wystarczy przegazówka i spadają. Byłem u speca i go wyczyścili - i w sumie było lepiej przez jakieś 2 tygodnie. Teraz już nawet na nie zbyt gorącym wchodzi na 1500 obr. lub faluje 1500 do 500 i z powrotem. Planuje wymianę krokowca - czy to słuszny kierunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 18 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Planuje wymianę krokowca - czy to słuszny kierunek ? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Dzięki Chciałem się upewnić co by czegoś nie wymieniać bez sensu. Mam automat - więc przy hamowaniu nie jest wskazane wchodzenie silnika na obroty ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 ja mam taki problem, obroty zostaja mi na 2 tys albo troche mniej i jak delikatnie dotkne na pedal gazu to opadaja na takie jakie powinny byc czy to wlasnie przez silniczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 wlasnie przez silniczek? raczej tak. Przepustnica też może się przycinać (jest zabrudzona), a może też linka pedału gazu się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Miałem identycznie, problem leżał w zacinającej się przepustnicy - wyczyszczenie rozwiązało problem. Ale może być jeszcze tak jak pisze meganecoupe02 - zabrudzony krokowiec lub zacinająca się linka gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 linke juz sprawdzilem i to nie to... sprawdzalem przepustnice i tam dosc mocna sprezyna jest wiec niewiem czy to ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 sprawdzalem przepustnice i tam dosc mocna sprezyna jest wiec niewiem czy to onaAle może jakiś brudek powoduje że nie domyka się do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 nie za kazdym razem tak sie dzieje ale sprawdze przepustnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb7 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 U mnie też nie zawsze się zacinało, ale tak na 10 razy zacinała się około 7 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtuch Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 to tak jak u mnie:) wiec sprawdzę przepustnice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 U mnie też nie zawsze się zacinało, ale tak na 10 razy zacinała się około 7 razy. Dokładnie tak jak u mnie. A co do silniczka - nie wymianiałem - bo po podniesieniu pedału gazu do góry obroty silnika spadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orfeusz77 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam. Też podobnie miałem, pojechałem do znajomego speca od renówek, kombinowali, podpinali do kompa i okazało się, że mimo iż silnik krokowy ma jakieś 6 m-cy (siemens), to niestety padł i zacinał się na różnych obrotach, a po przygazowaniu wchodził na takie jak trzeba obroty. U mnie to akurat było na gwarancji, więc do sklepu i siemens mi wymienił silnik na nowy i teraz jest bez problemu, tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelli Napisano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Byłem dziś na czyszczeniu przepustnicy - jest jakaś ryska i możliwe że przez to się podwiesza. Wnerwia to trochę. Może i za jakiś czas się zdecyduje na wymianę krokowca - choć nie sądzę że to on jest temu winny ....ale może, moze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 pawelli, zamień się z kimś na chwilę, będziesz miał odpowiedź. Zorganizuj spota w Kielcach i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts