chab Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam, Ponieważ mam dość daleko a nie chcę jechać na darmo, może zauważycie coś podejrzanego? http://allegro.onet.pl/item1155184572_rena..._navigacja.html Pozdrawiam Chab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wopa Napisano 22 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Wygląda ładnie. Jak na auto z takim wyposażeniem cena względna. Mam prawie identyczne. Jedna uwaga: brak osłony fabrycznej akumulatora. Dlatego należy bacznie przyjrzeć się silnikowi. Osłona trzyma w kupie trochę róznych rzeczy. dlaczego jej nie ma? To jest wprawdzie pirdołka, ale świadczy o tym, że było coś nie tak skoro jej nie ma. To tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chab Napisano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 A przy okazji. to czy silnik 1,9 taki jak w tej megance jest taki sam jak wkładany do laguny II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 tak, to ten sam silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scar Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 łoj pojeździł se ten meganek "trochę" . Rozharatana uszczelka pod maską. trudno ja tak zniszczyć. Tylne fotele też ze śladami używania intensywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chab Napisano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 no z fotelami to tam pikuś, przez tyle czasu miał prawo wozić ludzi, ale ta uszczelka to faktycznie dziwna sprawa, musiała być po coś demontowana pewnie, nie da się przecież innaczej tak zniszczyć. No chyba że trzeba ją wyrywać żeby się dostać do filtra przeciwpyłkowego? A tą plastikową pokrywę silnika to da się jakoś łatwo i szybko zdjąć żeby zobaczyć jaki stan pod spodem? To chyba jest na jakichś spinkach, jak to zrobic żeby nie urwać? Bo tak bez zdjęcia tej pokrywy to praktycznie nic niewidać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scar Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 uszczelki nie trzeba "wyrywać", wystarczy zdjąć bezinwazyjnie z okładziny wyciszającej. Osłona silnika jest na kilka śrubek. Megane to takie klocki, większość widocznych i zewnętrznych elementów odmontowuje się z klamerek, kluczem 10, i śrubokrętem w najgorszym razie trzeba urzyc torxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelp2008 Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Osłona silnika jest na kilka śrubek raczej nie, osłona trzyma się na trzech zaciskach. Łapiesz z obu stron i delikatnie pociągasz. Schodzi bez problemu.zdjąć żeby zobaczyć jaki stan pod spodem? chyba, że chcesz zdjąć dolną pod silnikiem ;-) , wtedy jak napisał scar, śrubki.No chyba że trzeba ją wyrywać żeby się dostać do filtra przeciwpyłkowego? nie trzeba. Trzeba ją zdjąć by zdjąć plastykową osłonę podszybia. Ale faktycznie ta uszczelka schodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek127 Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 dodatkowo znaczek renault jest troszkę porysowany, może to też świadczyć o jakieś małej stłuczce lub intensywności użytkowania samochodu, przebieg pewnie zwyczajowo cofnęli, widać trochę rys na plastikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bukov Napisano 13 Września 2010 Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam,Ponieważ mam dość daleko a nie chcę jechać na darmo, może zauważycie coś podejrzanego? http://allegro.onet.pl/item1155184572_rena..._navigacja.html Chab Mam pytanie czy to nie jest ten sam samochód tylko na innych felgach, z innym przebiegiem (dziwne ktoś by kręcił przebieg do góry?) no i inna cena. Zbieżności: samochód niemal identyczny, miasto to same, brak osłony na akumulator. http://allegro.pl/renault-megane-ii-1-9dci...1217728364.html Sprzedający twierdzi że wpisy z książki serwisowej potwierdzają przebieg do sprawdzenia w ASO Nie wiem czy jest sens się nim interesować jak to ten sam to może być ostry wałek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wopa Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dokładnie ten sam . Opuscil cene. Jest z Plocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coolesh Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 he he dobre przebieg praktycznie / 2. Ktoś powinien zrobić screen shoty i zgłosić to do prokuratury... No chyba że mają 2 podobne i skopiowali opis 1:1, w co mi się wierzyć nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts