kamilcioch Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam, Czy jest możliwość dorobienia składanego kluczyka z pilotem takiego jak jest w mercedesie, czy volkswagenie, takiego, żeby był składany + pilot centralnego zamka? Myślę, że sam tego nie dam rady zrobić, więc proszę powiedzieć mi ile takie coś może kosztować i czy wogóle jest taka opcja? Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jeżeli masz centralny na podczerwień, to raczej temat jest zamknięty i możesz sobie to odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcindj Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jak masz kluczyk na podczerwień to najpierw musiał byś wywalić immobilizer (ok 300zł), potem założyć nową centralkę centralnego i podpiąć ją do starej instalacji. No i ten sterownik centralnego który kupisz musi właśnie mieć piloty ze składanym kluczykiem takim jak chciałeś. Ogólnie w 500zł byś się pewnie zmieścił nie licząc robocizny. Nie zapomnij tylko, że wywalając immo pozbędziesz się zabezpieczenia antykradzieżowego ;-) więc przydało by się dodatkowe odcięcie zapłonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilcioch Napisano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 No, a jeżeli to jest na fale radiowe? bo to chyba nieorygninalny centralny [ Dodano: 2010-07-28, 21:39 ] bo pilot jest osobno. a tak jak widziałem, to w takich megankach są zintegrowane z kluczykiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kz1112 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Widziałem na aledrogo alarmy,gdzie do pilota-kluczyka przekładasz immo z orginalnego kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbarann Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 podjedź do punktu gdzie dorabiają kluczyki i ci powiedzą czy coś dadzą rade z tym zrobić... imo to się da zrobić gorzej z centralnym ale i tutaj trochę zabawy i da się dopasować... w mercedsie występują piloty z jednym przyciskiem jak w megane więc można byłoby spróbować tutaj podpasować... zabawy będzie ale pewnie dałoby radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vargas Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Chłopaki to jak wywalimy immo to autko będziemy mogli zamykać centralnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbarann Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Vargas, tak imo jest tylko przy kierownicy jak wywalisz komputerowo i odepniesz kabel przy stacyjce to centralny będzie działa bo to inny układ jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarek Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 kamilcioch, ja mam taki kluczyk oryginalny z Renault Modus, oczywiście przerabiałem grot (koszt grota z dorobieniem wyniósł 25zł, do tego 3-4h zabawy pilnikiem i w końcu wyszło). Alarm mam dokładany osobno i po małych przeróbkach płytka z pilota weszła do kluczyka. Z immo nie ma problemu jeśli jest miejsce w kluczyku na pastylkę to wystarczy ją przełożyć. Jak będę miał aparat pod ręką to wrzucę fotkę takiego kluczyka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BYK_83 Napisano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Jak jest immo na podczerwień też niema problemu po prostu trzeba wywiercić otwór na diodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts