dawideqqq Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam Kupiłem olej z allegro elf od kolegaberlin Czy ona ma podróbki czy orginalne? moze ktos miał z nim go czynienia? Wszyscy piszą że niby ma dobre, ale zacząłem sie zastanawiać po odkręceniu korka (była plomba) olej nie miał dodatkowej folijki. I teraz mam pytanie czy ten olej ELF EXCELLIUM NF (LDX) w nowym opakowaniu 1 litrowym mają dodatkowa folie po odkręceniu korka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinama Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Też od nich kupiłem ale jeszcze nie otwierałem. Mam te same rozterki ale mam nadzieję, że jest to oryginalny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawisza1980 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja cały czas od niego kupuję i jest moi znajomi też u niego kupują i nikt nie narzeka. Osobiście polecam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldec Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja też mam od niego kupiony nie narzekam po pierwsze jeśli jest z Niemiec to na pewno jest lepszy (PRACOWAŁEM 5 LAT I STWIERDZAM ŻE JAKOŚCIĄ PRZEWYŻSZAJĄ NASZE PRODUKTY WSZYSTKIE)no i cena u niego kupiłem 5litr. i z przesyłką zapłaciłem mniej niż u nas za 4L. Tylko też w nowym opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybik Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja osobiście raz się naciąłem z olejem Castrol Magnatec z allegro. Niby wszystkie plomby miał, oryginalne opakowanie... a był strasznie rzadki, w maluchu tworzyły się bąbelki powietrza, a meganka ojca się przegrzewała. Według mnie był to jakiś olej hydrauliczny. Ja osobiście więcej nie kupię oleju przez allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oak Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja rowniez ostatnio wymienialem olej i swoj zakupilem na alllegro zrobilem juz od tamtej pory ok 2 tys km ... i wszystko jak najbardziej Ok ;-) 5 litrow po 1 litrze %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon64x4 Napisano 28 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ja również kupuje olej na allegro z odbiorem osobistym w Łodzi - niższy koszt (a konkretnie tutaj) moja mII zaliczyła kilka wymian oleju w ASO i wszystko bylo jak najbardziej ok - jedyna różnica to dopisek na fvat: olej klienta elf 0w30, opakowanie oryginalnie, zamknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbarann Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 ja tez kupuję na allegro i ojciec równiez w wlewamy do różnych aut i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcrkst Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Kupiłem od tego sprzedawcy elf 10w40, wymieniłem (oczywiście razem z filtrem), wyregulowałem zaworki i silnik pracuje pięknie, gęstość wg mnie nie wzbudzała zastrzeżeń, nic sie nie przegrzewa. Olej wymieniałem w tamtym roku, zrobiłem przez ten czas kilka ładnych tysięcy i dolałem litr. W mojej ocenie bardzo dobry olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fred Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Przecież na allegro też są sklepy, więc prawdopodobieństwo trafienia bubla jest identyczne i niezależne od miejsca i sposobu zakupu. Ja biorę zawsze na allegro i zero problemów, trzeba tylko wybierać w miarę wiarygodne sklepy, a nie okazje u pana Miecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chess175 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja już raz zalałem Megii olejem MOBIL właśnie od niego i nic jej nie jest wczoraj kupiłem u niego kolejny olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry_2004 Napisano 8 Września 2010 Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Polecam olej GM od sprzedawcy pod n/w linkiem http://allegro.pl/show_user.php?uid=8821473 Leje do każdego auta które miałem od tego sprzedawcy i zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimrod32 Napisano 9 Września 2010 Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Nie zapomnijcie brać paragonów albo faktur zakupu. Będzie to gwarancja, albo co najmniej większe prawdopodobieństwo że pochodzi z legalnego źródła. W przypadku reklamacji będziecie wiedzieć od kogo kupiliście..... Gdy ktoś kręcici że nie może wydać tych dokumentów powinno wydać się co najmniej podejrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brunner Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Paragon nic nie pomoże, udowodnijcie najpierw, że wlaliście olej do tego konkretnego samochodu i nie dolewaliście po drodze innego oraz, że regularnie olej zmieniacie itp. prawda jest taka, że zaoszczedzicie jakieś 100 pln na 5L a kupicie gorszy gatunkowo olej w podrobionym opakowaniu. Od razu oczywiście nic się nie stanie, ale po 20-40kkm szydło wyjdzie z worka... 100 pln więcej na 9 mcy w moim przypadku (wymiana co 15kkm - roczny przenieg 20 kkm) to nie duże pieniądze, a dobry olej i regularna wymiana to jedna z ważniejszych rzeczy w eksploatacji auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fred Napisano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Pierdzielicie Hipolicie, takie samo ryzyko kupienia bubla jest w każdym innym sklepie czy z beczki w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts