m-c-ool Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 witam , mam pytanko sorki jeśłi nie w tym dziale , czy łatwo jest przerobić lusterka z manualnych na elektryczne? wiem na pewno że trzeba zmienić lusterka + boczek z drzwi od kierowcy i wiązkę elektryczną ale zapewne jest potrzebny jeszcze jakiś sterownik czy cuś takiego ? gdzie się to znajduje czy jest dużo rzeźby z tym ? i czy jest to opłacalne jak dla mnie komfort jest dużo większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Boczka chyba nie koniecznie trzeba zmieniac, wystarczy nowy otworek ;D Kup lusterka elektryczne i przełacznik. Pogłówkuj a następnie pociągnij kable przez lusterka, przełącznik stacyjkę i aku. i po sprawie (mówię w uproszeniu oczywiście ) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 aha czyli jedynym sterownikiem lusterek jest to "pokrętło" do regulacji lusterek dobrze rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Dokładnie nie rozgryzałem tego. Wydaje się ze tak. Po działaniu lusterek nie widac zeby sterował nimi sterownik. Przełącznik jest podzielny na lewo i prawo, to w nim tkwi serce układu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 m-c-ool, bez wizyty na szrocie się nie obejdzie. może coś się pozmieniało ale jak ja się interesowałem tematem to same lusterka po 150,- za stronę (jakieś tam uniwersalne) bez wiązki i manipulatora. Może teraz inaczej to wygląda. Na pewno potrzebujesz dwa kompletne lusterka, maskownice wewnętrzne (chyba że zostawisz z dziurą od manualnych), wiązka i manipulator. Ja se dałem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 no właśnie tak poprzeglądałem to chyba tak cza będzie zrobić ;/ a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zapytaj na forum, moze ktoś ma do sprzedania i taniej sprzeda zestawik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 niech ktoś mi ale powie jedynym sterownikiem tych lusterek jest joystick do regulacji tak ? czy jest jeszcze jakiś moduł do tego ? A tak z innej paczki czyprzewody u góry w desce są podłączone do kostki przy radiu ? bo widzę że pod maskownicami sa przewody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi