Dako Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam, Blisko mnie stoi taka megi: http://otomoto.pl/renault-megane-C14588682.html Z tego co wyczytałem, to bardzo kiepsko jest z częściami zamiennymi, domyślam się, że chodzi o osprzęt silnika? Który chyba z kolei nie sypie się za często? Co do elementów zawieszenia, układu hamulcowego, części pasują z wer. 1.6? Generalnie chciałbym kupić pędzidło z mocą +/- 150KM i zastanawiam się, czy warto ładować się w tą Megane. Domyślam się, że napewno warto zwrócić uwagę na pompę wtyskową i wtryskiwacze (w ASO da rade to sprawdzić?) co jeszcze? Z góry dziękuję za odzew, Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 OT: W tym wieku takie mocne auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 wygląda okk, cena niska warto obejrzeć jak masz blisko - ze szczególnym wskazaniem na prace silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dako Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 meganecoupe02 EOT! W sumie najbardziej na Ciebie liczyłem! Z tego co zauważyłem, to większość części eksploatacyjnych, klocki, tarcze, el. zawieszenia pasują od 1.6 i 1.9 i powoli zaczynam się zastanawiać, jakie miałeś na myśli części, pisząc w którymś topicu, że krucho z częściami... brejq - wizyta w ASO bezwzględnie... tym bardziej, że auto już zarejestrowane... może tym razem sprzedawca nie będzie mówił, że w tej cenie bez problemu znajdzie kupca, który nie będzie wymyślał ASO itp. Przez telefon nie ma żadnego problemu, robisz 250km w 1 strone, a na miejscu koleś na hasło ASO, pakuje się w auto i odjeżdza - standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 No dobra, ale ja wiele więcej nie powiem niż wcześniej Z tyłu po lewej stronie nie podoba mi się spasowanie klapy - chyba odstaje, poza tym jakaś taka matowa jest. Brak zdjęć komory silnika. zaczynam się zastanawiać, jakie miałeś na myśli części, pisząc w którymś topicu, że krucho z częściami... Eksploatacja jest raczej ta sama co w reszcie meganek, miałem na myśli silnik - głównie wtryskiwacze i regulator ciśnienia. Niby 140KM, ale osiągi nie powalają. F7R i F4R to lepsze jednostki niż idE (F5R). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czakol Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 cytowanie Ale pamiętajmy że R19 była dużo lżejsza, mniej dopasiona, myślę że te 8,6s (bodajże) przy twardym zawieszeniu jakie było w wersji 140KM IDE 2.0, z klimą i skórą to bardzo dobre wyniki, dla mnie to jest istny pocisk, a ujeżdżam jeszcze 2.8 Quattro Audi A6 :) Taki staż na forum i jeszcze nie znasz regulaminu? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Ale tu nikt nie pisze o R19 :) 19 w sporcie dość fajnie jeździła :) IDE w porównaniu do audi to na pewno pocisk, ale tu masa ma większy wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi