mariusz_g Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam! Muszę wymienić dwa przewody - jeden idący do filtra oparów paliwa i drugi powrotny. Zrobiłem wstępne rozeznanie i jak dobrze widzę oba przewody wymienię jedynie po wymontowaniu baku. Próbowałem znaleźć jakieś info w "sam naprawiam" ale nic tam nie było. Ma ktoś jakieś wskazówki? Dużo z tym roboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 O. widzę że nie tylko ja będę musiał demontować bak w najbliższym czasie. Z tym, że ja mam taki problem, że wskaźnik poziomu paliwa mnie oszukuje. Jak leję na stacji do pełna to mi pokazuje że mam zalane 3/4, a jak mi pokazuje że paliwa już nie ma, to nawet kontrolka rezerwy się nie świeci i spokojnie mogę jeździć dalej. Na "zerze" zrobiłem już dobre 150km. Moje podejrzenie pada na uszkodzony pływak. Mam rację? Czy konieczny przy tej usterce jest demontaż zbiornika paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Pływak chyba da się wyciągnąć przez otwór pod tylnymi siedzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Pawel, a może jakieś dokładniejsze info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Nie wiem jak to jest w Meganie ale na pewno jest pod tylną kanapą. Wyjmij, złóż kanapę i Zdemontuj wykładzinę pod nią i zobaczysz pompę paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Jest dokładnie tak jak napisał P_r_z_e_m_o ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dzięki, Panowie ;-) W niedalekiej przyszłości się tym zajmę bo nie dam się dłużej Megance robić w bambuko ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_g Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To ja dorzucę informację dla potomnych - przy demontażu wyżej wspomnianych przewodów nie trzeba ściągać baku - trochę kombinacji ale idzie to na szczęście obejść ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemko Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Witam. Panowie pomóżcie. Nie chce mi się otworzyć klapka od wlewu paliwa.O Co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Nie otwiera się wcale, czy możesz lekko uchylić i zawiasy trzymają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemko Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Nie otwiera sie wogóle mam to pod pilota z centralnego.Zamknę drzwi to klapka tez zamknieta otwarte drzwi klapke tez mialem przedtem otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 W takim razie musisz otworzyć klapkę ręcznie. Zerknij do instrukcji obsługi, jest tam wszystko opisane. Jeżeli chodzi o wymianę siłownika, to jest z tym problem i jest o tym kilka tematów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi