Pawel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W PZU nie ma problemu z AC na auta starsze niż 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Pawel, ale w PZU ceny są wysokie w porównaniu z innymi firmami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Tu Cię zaskoczę, bo porównywałem kilka firm i ceny różniły się o kilkanaście zł, a w PZU mogę mieć AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Panowie, ile i kto płaci za ubezpieczenie i gdzie jest taniej już na forum jest http://megane.com.pl/ile-placicie-za-ubezp...ht=ile+placicie Tuta pytanie brzmi - Płacicie/nie płacicie AC i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 ja mam AC ponieważ autkiem jeździ też żona, a ma sporo mniejsze doświadczenie ze kółkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Dorth, mBank do mnie dzwonił z propozycją ubezpieczenia samochodu ale nie dają AC na auta powyżej 10 lat a moja Meganka jest z 98` roku tak więc AC odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoName Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Mam AC z prostego powodu. Ojciec zawsze ma pakiet OC/AC/NW, a przedłużał w czerwcu tego roku, gdy Meganką jeździła jeszcze Matka. Więc na rok czasu wydatek ten mi odszedł.. Auto stoi w garażu w domku jednorodzinnym, więc w przyszłym roku przedłużę już tylko OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Ja AC nie płacę z dwóch powodów: 1) mam auto starsze niż 10 lat 2) auto garażuje w domku jednorodzinnym, więc jest raczej bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Sam zdecydowałem się na okrojone AC (pierwszy raz od sześciu lat). "Nowy" dziewięcioletni samochód - pierwszy za własne pieniądze. Mam Mini Casco + szyby w PZU. Chroni głównie przed kradzieżą, ew. wandalizmem i zdarzeniami losowymi (atmosferycznymi). Czyli wyłączona jest odpowiedzialność za dzwony z własnej winy (nigdy przed 6 lat takowego nie miałem, jeśli będzie to pokryję go z własnej kieszeni), ale utrata całej Renaty byłaby zbyt bolesna - stąd pomysł na Mini Casco. Cena z szybami i bez zniżek na casco dość śmieszna (w przeciwieństwie do pełnego casco) - lekko ponad 200zł. Całe casco wyniosłoby mnie 1300zł, z OC i zniżkami 50% blisko 1800 - jednak trochę za dużo. Co ważne, przy zawarciu umowy Mini Casco, lecą zniżki na zwykłe/pełne casco, więc może za kilka lat zdecyduję się na pełne casco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Co ważne, przy zawarciu umowy Mini Casco, lecą zniżki na zwykłe/pełne casco To też jest wyjście. Ja z tego powodu płaciłem AC za 14 letniego poloneza - żeby nie tracić zniżek, znajomi pukali się w głowę. Przydały się jak kupiłem megankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Ja zawsze ubezpieczam AC + OC + NNW. Swoje pierwsze auto ubezpieczyłem jako współwłasność z ojcem, w związku z czym od razu miałem pełne zniżki z polisy ojca. Następne auto było współwłasnością z żoną, w związku z tym moja Pani nabrała prawo do zniżek w ubezpieczeniu. A przy szkodzie nie jest to już kilkaset zł, ale często kilka tysięcy. Cały czas jeżdżę bezszkodowo. jednak płacąc kilkaset zł mam spokój w każdej sytuacji, że nawet przy szkodzie z mojej winy nie będę musiał szukać kasy na naprawę. Auto od kilku lat ubezpieczam w UNIQA. W ubiegłym roku tylko umocniłem się w tym przekonaniu że jest to uczciwa firma, gdy podwójnie miałem ubezpieczone OC w PZU (poprzedni właściciel) i moje ubezpieczenie w Uniqa. PZU zmusiło mnie do zapłaty częsci składki do końca okresu ubezpieczenia poprzedniego właściciela auta i nie chciało słuchać żadnych tłumaczeń. Zapłaciłem sto kilka zł PZU i od razu wypowiedziałem umowę z końcem okresu ubezpieczenia. Uniqa zaś zwróciła mi zapłaconą wcześniej składkę OC i z uśmiechem poprosili o dalsze korzystanie z ich usług. Nie kazali dopłacić nawet za ubezpieczenie, które było tańsze bo kupione w pakiecie. Z PZU nie skorzystam już nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Bo PZU to szuje. Ja miałem poprzednim autkiem stłuczkę, w której byłem poszkodowanym. Była policja i oni wydali taki sam "werdykt". A co zrobiło PZU? Odmówiło mi wypłaty odszkodowania, stwierdzając, że to była moja wina. Czyli stwierdzili, że stoją wyżej niż policja. Koniec końców wywalczyłem swoje odszkodowanie, ale po sporych nerwach i bojach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor2502 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Slowik8609 miałem to samo policja uznała winę nie moją, a PZU ze byłem współwinny i wypłacili połowę, niestety było to 3 lata temu, nie tak dawno dowiedziałem się, że gdybym oddał sprawę do sądu to bym ją wygrał. Sam osobiście nie płacę AC tak z przyzwyczajenia, a pozatym w samym OC mam 60% zniżki (na ojca) a ja że jestem współwłaścicielem to mam zwyżkę za wiek ... jak to liczyłem kiedyś AC + OC + NW to by były kolosalne jak dla mnie pieniądze na rok dlatego opłacam tylko OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violka Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Oczywiście, że płacić ! Mnie osobiście nie stać nie płacić. Także mam pełny pakiet OC/AC/NW + oczywiście ASSISTANCE. Miesięcznie to nie wychodzą duże pieniądze i mam spokojną głowę :). I co ważne jak coś by się stało - naprawa na częściach nowych i oryginalnych a nie kupionych na szrocie czy giełdzie :) i nie wiadomo jakiego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 kaczor2502, dziwię Ci się, że się dałeś tak zrobić. Bo obeszło by się i bez sądu jak u mnie. Bo o naszej "winie" stwierdza jakiś agencik. Wystarczy odpowiednie pismo wysmarować do jego szefa, zagrozić sądem. Jak to nie pomoże to jeszcze wyżej. I w 90 % przypadków wystarcza. Orzeczenie winy przez policję jest wystarczającym dowodem. W końcu ona była na miejscu i policjanci posiadają fachową wiedzę na temat rekonstrukcji zdarzeń wypadku, a nie ubezpieczyciel, którego nie było i nie ma interesu w tym, żeby odszkodowanie wypłacić... Tylko oni liczą na to, że ludzie odpuszczą, nie znając prawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi