P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Nie pokaże, co najwyżej podwyższone lub obniżone obroty. Zabrudzenie to usterka mechaniczna. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek24p Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 (edytowane) Ja gdy odpalam auto (zimne) (a pali zawsze na dotyk) obroty utrzymuja sie na poziomie 1000-1100obr/min. gdy się rozgrzeje mam 750 i cisze jakby w ogóle nie chodził:), przy zimnym troszke klekocze, ale może to kwestia reg. zaworów bo jeszcze nie robiłem. Czy 1000 to normale obroty dla zimnego silnika czy powinny być od razu 750. Dodam że niedawno czysciłem krokowca i zadnej różnicy. Czy brac sie za przpustnice, czy jednak dac sobie spokój? Edytowane 17 Maja 2012 przez marek24p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 jest to normalne silnik musi się nagrzać by obroty spadły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Jeżeli obroty nie przekraczają max 1200-1300 rpm nie ma się czym przejmować. Wszystko wynika z temperatury otoczenia i naładowania akumulatora. Po nagrzaniu obroty powinny utrzymywać się na poziomie 750 +/_ 50 rpm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndosUK Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Mam megane 2 2005r. 1.6 16v saloon. Jestem juz po wymianie kzfr a mimo to odpalajac dzisiaj auto po nocnym postoju obroty zaczely falowac a na koncu spadly do zera i silnik zgasl. Zastanawiam sie wlasnie czy to efekt przybrudzonej przepustnicy lub czegos innego? (Odpalalem auto 3 razy z tym samym efektem zanim zaczelo pracowac normalnie). Rowniez gdy jade i wcisne pedal gazu slysze swist / gwizd z silnika, czy to jest powiazane z przepustnica? Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Dołącze się do wątku ponieważ mam podobny problem, mam megi 1.4e 8v 1998 rok. Ostanio zauważyłem, że obroty potrafią wskoczyć do 3-4 tysięcy, chciałem zapytać czy to jest wina przepustnicy ? Auto potrafi na drodze samo dodac gazu ;/ i troche nie bezpieczne się to robi. Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam kszyhuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 W tym przypadku to raczej wina silniczka krokowego a nie samej przepustnicy. 1.4e to raczej zwykła przepustnica na linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 A możesz mi powiedzieć gdzie znajduje sie krokowiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Jeśli podasz kod silnika albo lepiej jego zdjęcie to i krokowiec się znajdzie. Ja miałem 1.4e z dość nietypowym silnikiem E7J 626 i nie chciałbym wprowadzć w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhu Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 odłączyłem akumulator na 30min aby zresetować komputer i problem na jakiś tydzień zniknął, ale dzisiaj zauważyłem, że problem powraca. Przełączyłem na benzynę ale dalej się tak działo (były wysokie obroty - 3/4tys.) P.S mam instalację gazową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Dokładne objawy zacinającego się silniczka krokowego. Nie ma co kombinować. Trzeba dokładnie umyć jego gniazdo i jeśli to nie pomoże, wymienić sam silniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly23m1 Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam Wszystkich, mam tez problem z przepustnica i wyczyscilem ja tak jak tutaj radzono,ale niestety nic sie nie zmienilo, nadal obroty faluja i silnik pracuje nierowno, co moge jeszcze zrobic i w jaki sposob zaradzic temu problemowi??? Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koniu915 Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Podbijam! Też mam taki problem. Wyczyściłem korokowca, przepustnice, wymieniłem o-ringi, ale obroty dalej falują i wahają się 1200-900. Zastanawiam się czy może dostaje gdzieś lewe powietrze np. z filtra węglowego, bo widziałem że poprzedni właściciel coś przy nim robił i zasmarował silikonem grubo łączenie filtra z wężem idący do kolektora? Albo może coś z serwa, z podciśnienia zaciągać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi