Sławek17 Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 nie doszukałem się takiego tematu. Niektóre fora podpowiadają co można wywalczyć u dealera. Interesuje mnie sprawa dużych kilkunastoprocentowych upustów na auta ze składów lub placów salonów. O co tutaj chodzi? Czy to na pewno w pełni sprawne samochody? może jest ktoś kto takie auto kupił? :) [ Dodano: 2010-09-16, 21:59 ] szkoda, że nikt nie chce się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Nawet jak zamawiasz nowe, które ma iść dopiero do produkcji możesz utargować coś kasy. Nie wiem kto na tym traci, i jak to wygląda od strony salonu, wiem jedynie że można, i właściwie trzeba się targować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Zdecydowanie trzeba!! Ja na swoim samochodzie utargowałem, nie wliczając upustu oficjalnego 7k, dodatkowe 11k czyli razem 18k :) uważam że trzeba się do tego przyłożyć - ja wysłałem kilkanaście e-maili z zapytaniem o cene juz skonfigurowanego samochodu do kilku salonów w Polsce, nawet do tych wystawiających na allegro - rozpiętości cenowe sięgały nawet 8k na tej samej wersji!!! Już miałem kupować w Wa-wie bo tam mialem najlepszą ofertę ale zrobiłem ostatnie telefoniczne podejście do Przyguckich i różnica była tylko 500PLN więc stwierdziłem że jest ok i zamówiłem na miejscu w Łodzi. Dodatkowo podam przykład że różnica miedzy dwoma salonami w Łodzi to prawie 5k... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Utargowałeś tyle na zamawianym samochodzie? :shock: Czy już skonfigurowanym bo końcówka Twojego tekstu nie określa tego jednoznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 tak, na samochodzie zamawianym, potem grzecznie czekalem 3 miesiace aż go poskładaja ładnie do kupy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Nie wiem jak to zrobiłeś ale gratuluję! Powinieneś negocjować umowę gazową z ruskimi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glee Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 gratisy które trzeba "wynegocjować": - alarm (1,2 tyś) - dywaniki (0,15tyś) - upust na element wyposażenia dodatkowego - plus ewentualnie siakaś błachostka gratis (zapas - pełny wymiar, zapalniczka) - upust na całość (do 3% wartości auta) dobrze jest spróbować porozmawiać o zimówkach i stalówkach do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Dywaniki proponuję negocjować przy odbiorze auta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Sławek17, Teraz jest SZAŁ na opusty z powodu zakazu jaki wejdzie od nowego roku czyli zakaz sprzedawania aut, które nie spełniają normy emisji spalin "EURO V" . Dotyczy to krajów UE. Wiele obecnych modeli posiada tylko "EURO IV" a koniec roku zbliża się wielkimi krokami a trzeba sprzedać to co zalega na placach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 rozmawiamy o renault a przecież tam każdy silnik spełnia normy Euro 5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 athlon64x4, nie zupełnie są w Euro 5 i Euro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 pisząc we wcześniejszym poście Renault mialem na myśli Megane III/Fluence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 A moje renault megane II z silnikiem 1,4 16V spełnia normę euro5 - sprawdzałem :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ver_batim Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 To może jakieś rady jak negocjować? Zawsze dobrze poznać nowe metody, szczególnie jak niedługo będzie się kupować nowe autko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrg_m1111 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 pisząc we wcześniejszym poście Renault mialem na myśli Megane III/Fluence sa jeszcze na stoku flu z euro 4 [ Dodano: 2011-01-07, 21:02 ] pisalem o rabatach, mam w super cenie fluence 2010 privilege 1.6 przebieg 0km w cenie 52.000pln, szczegóły priv ilosc aut ograniczona nie mam jeszcze dostepu go pisania na gieldzie wiec pisze tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi