amargedon Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Witam Mam nowe megane dynamik dci 130 ale po 9400km zuzyl mi (1/2 l) oleju niewiem czy to jest normalne bo wczesnie mialem juz kilka aut inych marek i to mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby po tylu kilometrach dolewac olej. Ponizej umieszczam moje nowe megane..pozdrawiam .. [kolego porawiłem ci byka w temacie ZUŻYCIE sie pisze a nie jak było zurzycie :) :) ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 amargedon, większość producentów dopuszcza zużycie oleu na poziomie 0,7l/1000km także zużycie na poziomie 0,5l/prawie 10tyskm jest jak najbardziej dopuszczalne. Należałoby zadać pytanie o Twój styl jazdy a zwłaszcza jazdę na zimnym silniku. Jeśli zbyt ochoczo korzystasz z gazu na zimnym silniku to musisz się liczyć ze zwiększonm zużyciem oleju. Jest to zwłaszcza istotne jeśli auto masz od nowości. Jeśli od początku mało delikatnie obchodziłeś się z motorem to tendencje do zużycia większych ilości oleju możesz mieć już do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amargedon Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Robpab ,dzieki za odpowiedz ale przed megane tez mialem nowe auta a ostatnio mialem mazde6 i musze powiedziec ze nigdy a anigdy nie musiale dolewac oleju a zrobilem na nie 120 tys. to tez z megane troche mnie to zaskoczylo? a czy ,, mam ciezka noge ; ja sadze ze nie bo megane musi osiagac swoja sile do jazdy przeciesz to ma 6- biegow. No dzieki za odpowiedz..pozdrawiam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi