Xysio64 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 W zeszłym roku autko jakoś muliło i nie odpalało za każdym razem, w końcu padła cewka, wymiana i dodatkowo czyszczenie przepustnicy. Auto zawsze spalało mi w mieście ok. 8 do 8,2 l/100km, a po czyszczeniu przepustnicy ok.9l/100km. Pamiętam że jak wyjechałem od mechanika i zatrzymywałem się auto już stało a obroty spadały po chwili, teraz już się to uspokoiło ale spalanie nie spadło. Co mogę sam posprawdzać, czy pojechać od razu do aso na kompa jeżeli coś to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Być może to wina nieszczelnego dolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 po pierwsze primo dowiedz się, czy w Reni potrzebna jest adaptacja przepustnicy po czyszczeniu, po drugie primo może to zbieg okoliczności i sonda pada, po trzecie primo mam nadzieję, że to nie jednorazowy pomiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 3- od zeszłego roku spalanie w okolicach 9l/100km o 8l mogę zapomnieć 2- może rzeczywiście sonda, chociaż ten zbieg okoliczności byłby idealny 1- z tego co wyczytałem to jest potrzebna adaptacja, warsztat na którym byłem specjalizuje się w renówkach i mówili że mają program serwisowy na kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 hehe to pali tyle co moje 1.8 :-P Żadnych adaptacji przepustnicy nie musi być.. a czy napewno wyczyścili Ci przepustnice, a nie np wymienili na większą? Bo wtedy by się to zgadzało..ja jak zmieniłem w 1.6 przpustnice na większą z 2.0 to miałem dokładnie taki wzrost spalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xysio64 Opublikowano 24 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 skasowali za czyszczenie a co zrobili to już trudno powiedzieć. :-| Znalazłem taki opis do mojego silnika: K4J, i 730 lub 732 W przypadku wymiany modułu przepustnicy, wykonać przy pomocyprzyrząd diagnostyczny« CLIP » ponowne przyuczenie parametrów początkowych położeń granicznych, przy użyciu polecenia RZ005 « Przyuczenia ». Przy włączaniu zapłonu przepustnica musi wykonać cykl przystosowania swoich położeń granicznych MINI i MAXI. Skontrolować p r z y r ządemprzyrząd diagnostyczny« CLIP », czy przyuczenie zostało rzeczywiście wykonane ET051 « Przyuczenia położeń granicznych przepustnicy ». Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 aha.. dopiero teraz zobaczyłem że masz megane II :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi