Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z pilotem

sebek0720

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kolejny problem z moją Megane - około 2 tygodnie temu otworzyłem samochód i nie mogłem go zamknąć - pilot w ogóle nie reagował. Znalazłem na forum informację, jak go zakodować - kod immo miałem.... zapłon się odblokowywał, ale pilot się niestety nie przyuczał. Pojechałem do ASO - na początku próbowali zrobić to tym samym sposobem co ja i też się nie "przyuczał". Podpięli pod komputer - okazało się, że komputer odbiera informacje. Kluczyk nadal nie chciał się przyuczyć.

Przyszedł drugi mechanik i powiedział, żeby zdjąć klemy i dopiero wtedy się da zakodować - zrobił to raz i nie podziałało - zdjęli klemy drugi raz i pilot się przyuczył... zapłaciłem ponad 100 zł.

Dzisiaj próbowałem zamknąć auto i problem powrócił - znowu pilot się nie chce zakodować...:/ Co w tej sytuacji robić? Co 2 tygodnie nie będę jeździł do ASO... robiłem identycznie jak oni - pilot po prostu nie reaguje. Na komórce widzę, że fale wysyła (dwie). Bateria jest nowa, nie noszę pilota w kieszeni z telefonem, nie celuje w inne samochody (bo rzekomo od tego poprzednio mógł zgubić pamięć).

hm... a w jaki niby sposób miałby on zamoknąć skoro jest to w środku samochodu? Problem zaczął występować dopiero we wrześniu - przez poprzednie 5 lat nie było żadnych problemów z pilotem, 3 lata temu była wymieniana bateria i to wszystko. Niestety mam tylko jeden kluczyk co zmusza mnie do używania kodu.

Odbiornik sprawdziłem - nic podejrzanie nie wygląda.

1. Udało mi się zakodować - za jakimś... 15 razem :)

2. Baterie były wymieniane poprzednio ze 3 lata temu, później we wrześniu (ok. dwa tygodnie temu) - bo myślałem, że już są słabe.

3. Jak sprawdzić czy woda tam się nie dostaje? Ściągnąłem tą obudowę i wyglądało wszystko na suche - ale pewien nie jestem czy gdzieś się woda nie dostaje.