sebek0720 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Witam, mam kolejny problem z moją Megane - około 2 tygodnie temu otworzyłem samochód i nie mogłem go zamknąć - pilot w ogóle nie reagował. Znalazłem na forum informację, jak go zakodować - kod immo miałem.... zapłon się odblokowywał, ale pilot się niestety nie przyuczał. Pojechałem do ASO - na początku próbowali zrobić to tym samym sposobem co ja i też się nie "przyuczał". Podpięli pod komputer - okazało się, że komputer odbiera informacje. Kluczyk nadal nie chciał się przyuczyć. Przyszedł drugi mechanik i powiedział, żeby zdjąć klemy i dopiero wtedy się da zakodować - zrobił to raz i nie podziałało - zdjęli klemy drugi raz i pilot się przyuczył... zapłaciłem ponad 100 zł. Dzisiaj próbowałem zamknąć auto i problem powrócił - znowu pilot się nie chce zakodować...:/ Co w tej sytuacji robić? Co 2 tygodnie nie będę jeździł do ASO... robiłem identycznie jak oni - pilot po prostu nie reaguje. Na komórce widzę, że fale wysyła (dwie). Bateria jest nowa, nie noszę pilota w kieszeni z telefonem, nie celuje w inne samochody (bo rzekomo od tego poprzednio mógł zgubić pamięć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Sprawdź, czy czasem nie zamókł odbiornik w podsufitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 hm... a w jaki niby sposób miałby on zamoknąć skoro jest to w środku samochodu? Problem zaczął występować dopiero we wrześniu - przez poprzednie 5 lat nie było żadnych problemów z pilotem, 3 lata temu była wymieniana bateria i to wszystko. Niestety mam tylko jeden kluczyk co zmusza mnie do używania kodu. Odbiornik sprawdziłem - nic podejrzanie nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Odbiornik zamaka przez nieszczelną antenę. Sporo o takich sytuacjach było na forum. Ile w końcu mają te baterie, są nowe, czy mają 3 lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek0720 Opublikowano 4 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 1. Udało mi się zakodować - za jakimś... 15 razem :) 2. Baterie były wymieniane poprzednio ze 3 lata temu, później we wrześniu (ok. dwa tygodnie temu) - bo myślałem, że już są słabe. 3. Jak sprawdzić czy woda tam się nie dostaje? Ściągnąłem tą obudowę i wyglądało wszystko na suche - ale pewien nie jestem czy gdzieś się woda nie dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Jak się dostaje woda, to powinno być widać zacieki na płytce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi