andjedrek1977 Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Witam. Jestem nowym użytkownikiem lecz właścicielem renault megane od ponad 2 lat. Pierwszy raz zdarzają mi się z nim kłopoty o których pokrótce opiszę prosząc o pomoc w diagnozie usterki. Od jakiegoś czasu auto nie trzyma obrotów jałowych bez dodawania gazu. Jednak gdy gazuje można nim i w korku stac. Po odpuszczedniu gazu potrafi "zdechnac". Czasem jednak nie zgasnie lecz obroty stana na poziomie nizszym badz wyzszym. Moje przypuszczenia, przepustnica?silnik krokowy?sonda lambda? Dodatkowo pojawiły się stuki czy raczej strzaly podczas dodawania gazu na biegu jalowym by nie zgasl. Czyzby cos z zaplonem? Swiece nowe, kable WN nowe, cewek nie sprawdzalem, czujnika polozenia walu nie sprawdzalem. A moze cos z modulem? Prosze o pomoc bo nie wiem co naprawiac zeby nie wdac sie w koszty. Za wszelkie porady z gory dziekuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohamet Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam też miałem taki problem z obrotami,pojechałem do mechanika opowiedziałem mu co się dzieje mówił mi że to właśnie silniczek krokowy więc kupiłem nowy zamontowałem i chodziło jak złoto ale długo się nie na cieszyłem pochodził tydzień i znów to samo,a co do wystrzałów z wydechu też tak miałem w swojej megi i teraz znów się te wystrzały pojawiły dzieje się tak zawsze jak grzebie coś przy świecach lub kablach ale kable mam nowe. Jaka powinna być przerwa na świecach?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 mohamet, zwolnij trochę, popraw posta wyżej, żeby była możliwość zrozumienia tego tekstu. Proszę wstawić kropkę, przecinek. W innym temacie już poprawiłem błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Od jakiegoś czasu auto nie trzyma obrotów jałowych bez dodawania gazu Witam. Miałem to samo bardzo długo do momentu reganeracji reduktora gazu. Tylko nie wiem czy Ty masz instalację gazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi