Liber Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witam, Mam Megi PhI, myslę o jej zmianie w wakacje na Megi PhII najlepiej kombi albo Scenica II. Podpowiedzcie jakich jednostek napędowych unikać? A za jakimi sie rozglądać? Zaznaczam że spokojnie jeżdzę i bardzoej zależy mi na bezawaryjności niż na osiągach. Jakie jest wasze zdanie i porady? No i co będzie mneij awaryjne, Scenik2 czy Megi2? Tyle moich rozterek, dzieki za wszystkie sugestie. Możecie się też rozpisać o Lagunie, ale ją nie biorę pod uwagę zbytnio bo czytałem że słabe zawieszenie i elektronika leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 pewnie awaryjność w jednych i drugich jest ta sama, ale od czegóż są fora, np. sceników - wszystko można się dowiedzieć. jeśli myślisz o sceniku II, to z dizla: silnik 1,5 jest silnikiem oszczędnym i nieco słabszym niż 1,9, który za to jest mocniejszym, ale pali więcej. a może benzyn szukasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liber Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Benzyna tez moze byc : ) nie mam uprzedzeń. Ale o silniku 1,5DCi nie ma mnajlepszego zdania bo mieliśmy w firmowych kangoo, dwa silniki sie posypały. Posypały czyli cos przy wtryskach robiono w serwisie, bo jazda była całkiem fajna na tym silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 pewnie 1,5 dCi pierwsze wersje 82 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jak jeździsz spokojnie, to kolega mrarek, ma racje kup megane lub scenika z silnikiem 1,5DCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi