tepper Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam mam problem poszła mi uszczelka pod głowica wymieniłem załozyłem nowy rozrzad auto po przejechaniu paru kilometrów traci moc zapala sie kontrolka swiec zarowych potem odpali i znów to samo.Raz pali dobrze raz ciezko.Raz kopci na biało raz chodzi normalnie. Z góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 No niestety kolego wymiana uszczelki pod głowicą i paska. Paska po raz drugi nie należy zakładać. Zostawić możesz napinacz, rolkę i pompę wody (jeśli nie ma z niej wycieków, cicho pracuje i nie ma luzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Mikroregulacja pompy wtryskowej... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tepper Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Rozrzad cały nowy wszystko nowe głowica po kapitalnym remoncie u szlifierza.Czy do mikkroregulacji trzeba wyciagnac pompe wtryskowa????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Nie, trzeba zdjąć pasek rozrządu, ale to lepiej zostaw mechanikowi... :) Do F9Q 744 kąt wyprzedzenia wtrysku to 0.11.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tepper Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Auto u mechanika opisze co było jak odbiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 12 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 Ja trochę off-top - nie ma w renault silników TDI. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tepper Opublikowano 13 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Super na taka podpowiedz czekałem poprawie na TD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 tepper, jak już poprawiasz, to popraw na dTi... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Paska po raz drugi nie należy zakładać. Nie widzę przeciwwskazań. Jeśli jest nowy pasek i tylko zdjęty w celu wykonania innych czynności naprawczych to można go z powrotem założyć- przecież dalej pozostaje nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 marr29, generalnie nie należy ponownie naciągać tego samego paska tak mówi teoria, w praktyce sami wiemy jak jest ... :) zresztą pasek to nie jest jakiś wielki wydatek jak już ponownie zdejmuje głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tepper Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Padła pompa wtryskowa i pierwszy wtrysk taki zbieg okolicznosci.Auto zrobione koszt 1400zł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi