Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

1.9 dci - problem z kontrolką świec żarowych

mpp08

Rekomendowane odpowiedzi

czy ten główny przekaźnik znajduje się w tej skrzynce pod maską obok akumulatora? bo ja póki co zrobiłem tam w tej skrzyneczce małe szacher macher i dziś rano było ok, a było zimno... rok temu przy takiej temperaturze (ok. 0-1 st. C) już kontrolka świec nie zaświecała się, a im więcej na minusie tym gorzej... dopiero po kilku-kilkunastu przekręceniach kluczykiem zaświecała się i samochód palił bez problemu...

wina tego głównego przekaźnika od komputera była

Czy możesz zrobić zdjeęcie tego przekażnika??? bo mam te same objawy co Ty.

Rano nie chce odpalic ale w ciagu dnia nawet po 6 godzinach stania wszystko ok. Może to jest ten przekażnik co w linku??

http://allegro.pl/przekaznik-sterownik-swi...1249518687.html.

świece nowe a ona nie che z rana odpalić, krecić kreci tylko że nie odpala , kontrolka od grzania świec nie chce sie zapalić i nie chce grzać :-(

Mechanik wspomniał mi tylko, że ten przekaźnik znajduje się gdzieś w okolicach akumulatora wraz z dwoma innymi takimi samymi (w tym z jednym od pompy paliwowej). I na serio pomogło ta zmiana. Mimo niezapalania się na zimnym silniku kontrolki od świec, to nie była ich wina. Jak pisałem wyżej po podłączeniu auta pod komputer nie było żadnego błędu akurat tego przekaźnika. Dobrze, że ten elektryk znał się na rzeczy. Zdjęcie wrzucę wieczorem, jak będę w domu, ale mogę teraz podać oznaczenia z tego przekaźnika: Renault 12V 77004|4484. I w sumie cała diagnoza wraz z wymianą kosztowała mnie tylko 100zł, co pisałem wyżej. Naprawiałem w Kielcach.

Renault 12V 77004|4484.

wydaje mi się że wkradł sie malutki błąd prawidłowy nr to 7700414484, cena tego ustrojstwa w sklepie w Poznaniu to 45zł

Dodane 25.12.2010

Po wymienie wspomnianej kostki brak poprawy , dopiero zamiana 2górnych kostek miejscami pomogła, dodatkowo stwierdziłem że któryś kabelek przy skrzyneczce z bezpiecznikami jest luźny, kabelek od od pomy paliwa. Po dotknieciu pokrywy wszystko oki