meolo Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 podniesiona do góry-obieg zamknięty opuszczona-pobieranie powietrza z podszybia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaweł Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 podepne się pod temat żeby nie zakładać nowego A jak poradzić sobie z tym problemem w Scenicu I? Robił to ktoś? Spróbowałem ale g... mi się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 A w Scenicu jest inna konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 a ja dziś naprawiłem w megi I bez klimy. Do silniczka dostałem sie bez rozbierania podszybia. Sam nie wiem co było nie tak bo nie miałem nic pourywane... poskładałem i już nie stuka. Lewy thx za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 No problem. Wrzuć swoje zdjęcia, bo tam widać jak wygląda orginalny, niepołamany ogranicznik zębatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 a więc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaweł Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Kurde czytałem ileś tam razy jak to rozbieracie i g...uzik. Podnoszę maskę, odkręcam podszybie (od strony pasażera), jakiś plastik (do odprowadzenia wody?) i dostaję się do wlotu powietrza. Nawet wiatrak widać. Widać także zasuwającą się klapkę. Ale dalej to już blacha! Co popieprzyłem, albo czego nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allien18 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 nie wiem jak w Scenicu ale w Megi I to jest po prawej stronie jak stoisz naprzeciwko samochodu (od strony kierowcy). robisz wszystko tak jakbyś chciał wymienić filtr przeciwpyłkowy i za tą komora po prawej jest "skrzyneczka" do której bodajże 3 kabelki dochodzą, jest ona przykręcona 2 śrubkami, 1 widać a drugą musisz palcem wyczuć jest u dołu nie widać jej. jak to odkręcisz i zdejmiesz to masz taki widok jak na moich zdjęciach. chyba nic nie pomyliłem pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaweł Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 a w Scenicu trzaska po lewej (po stronie pasażera) ok. 30 cm od słupka fakt, że nie odkręcałem wycieraczek i nie demontowałem podszybia z prawej strony, ale nie wiem czy to coś da? kurde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin917 Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam!, mam taki sam problem jak kolega wyzej, jesli ktos wie jak to naprawic samemu to napiszcie tutaj ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek2007 Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam, mam podobny problem ze stukaniem (wręcz ugłuchymi uderzeniami) w okolicy lewego podszybia (od strony kierowcy). Hałas powstaje w momencie zwiększenia nawiewu na 3/4 i powyżej. Nie jest zależny od tego czy mam obieg zamkniety, czy otwarty. Jako lokalizację hałasu mogę podać, że jest to pomiędzy lewym wylotem powietrza a środkowym panelem. Wykuczam uszkodzenia mechaniczne, bo hałasowałby cały czas podczas nawet maeło nadmuchu, może kanał doprowadzajace powietrze poluzował się, czy też wpada w wibracje. Macie jakieś pomysły. Pozdrawiam SII, 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarnus Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam, może nie doczytałem ale u Mnie w Megane II stukanie występuje w okolicy obudowy lusterka, stuka cylindryczny silnik który jest podpięty kablem, czy mogę go odłączyć i jezdzić bez " włączania kompa pokładowego z napisem :serwis:" i czy ktoś wie czy czyszczenie pomoże, czy trzeba wymienić cały silniczek? czekam na info Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybCOK Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Witam Własnie wymontowałem silniczek od sterowania obiegiem powietrza i nurtuje mnie dziwna rzecz. Czy ten silniczek jest też czujnikiem położenia klapki???? Zadna siła nie chce go zatrzymać (wnioskuje że jest uszkodzony), a i robi obrót jakieś 360' gdzie kółko zębate wystarcza na jakieś 90'. Podpowiedzcie czy ten silniczek zatrzymuje sie jak napotka opór ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Już to gdzieś pisałem, ale powtórzę. Ten silniczek nie posiada żadnych krańcówek, czujników położenia etc. Zatrzymywany jest "na chama" przez plastikowy ogranicznik. Ogranicznik ten po jakimś czasie musi ulec destrukcji. Wbrew pozorom, silniczek da się zatrzymać, choć też myślałem, że to niemożliwe. Po założeniu na jego ośkę szarego koła zębatego można go zatrzymać ręką. Trochę siły do tego trzeba mieć w paluszkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zicherka Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 AVE Takie odgrzanie zimowe hyh a w Scenicu trzaska po lewej (po stronie pasażera) ok. 30 cm od słupka bo IMHO i filtr przeciwpylkowy/kabinowy jest po tejze wlasnie stronie i owa klapka tez po tej stronie bedzie.Zdravim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi