Buson Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Witam mam dziwny problem z hamulcami a raczej z pedałem hamulca, a mianowicie podczas hamowania, nie zawsze, odczywam tak jak by polsowanie hamlca tak jak gdy zadziała ABS tylko ze delikatniej. Pozatym nie widze zadnej różnicy w hamowania auta: żadnego ściągania, hamulce są efektywne, jedyne co, to denerwujące jest to pulsowanie. Czy ktoś ma podobny problem może??Co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Tak, czasami tez coś takiego występuje w mojej Megi podczas hamowania. Pulsowanie znacznie słabsze niż ABS. To raczej zaden kłopot mechaniczny. Upatruję problem w działaniu samego układu ABS. Tylko on mozze dawać takie pusacje. Dodam jeszcze, że wystarczy tylko nieco lżej lub mocniej nacisnąć pedał aby pulsowanie ustało. Generalnie, nie przeszkadza mi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 A moze krzywe tarcze hamulcowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 NIe, to nie to. Polsuje raz na kilkanaście hamowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 a moze raz na kilkanascie hamowań akurat są one na tyle ciepłe ze się krzywią , ja tak miałem na seryjnych tarczach przy szybszej jezdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 też to czuje jak czasem zahamuje więc napewno nie wynika to z krzywych tarcz, i mam małe pytanie czy ktoś się orjentuje czy w wersjach century montowano seryjnie tarcze wentylowane bo takowe posiadam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 ale mi chodzi o to ze tarcze nie zawsze muszą być krzywe, niekiedy jest tak ze robią się krzywe jak są ciepłe więc badanie na bicie tarczy jak jest zimna nic nie wykaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 to może inaczej jak było chłodniej to odczówałem częściej te lekkie pulscaje na np. dzisaj przy wysokiej temperaturze ani razu mi nie pulsował a powinien się grzać bo hamulce i temperatura jednak daje swoje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Mialem to samo. Mechanik znajomy wyjal jakis zaworek przy serwie, przeczyscil i problem zniknal. Z reszta pisalem o tym na forum i odpowiedz byla taka sama jak mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 zobaczcie cześc która zazywa się"pierścień" ; moze byc spiłowane pare ząbków.. Buson; a masz powypadkowe auto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buson Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Nie, auto nie jest powypadkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi