marcinn0908 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam. Mam taki problem ze pomiędzy 2,7 a ok 3 tys obrotów mocno mi buczy w samochodzie. jak przekroczę 3 tys to już ono ustaje. jest to dość uciążliwe na trasie bo nawet radio zagłusza ;P Ktoś miał coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Na początek tłumiki do sprawdzenia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn0908 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 tłumik ma 3 lata. ale jak przekroczę 3 tys to jest normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Witam. Podepne się do tematu,bo mam takie coś,ala przy 4000-4200obr i napewno to nie są tłumiki, bo zmieniłem i nic to nie dało,chodź może to być kat... U mnie jest tak już od 50tys. i nikt nie wie co to może być. Osobiście rzadko przekraczam te obroty wiec mi to nie przeszkadza,ale chciał bym wiedzieć co może powodować to buczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 tłumik ma 3 lata. ale jak przekroczę 3 tys to jest normalnie mi tez buczal a okazalo sie ze spadl z tego gumowego wieszaka, sprawdzic nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn0908 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ok w sobotę się na kanał wybiorę i zobaczę. Jakby się nie poprawiło to będę pisać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Buczenie wydaje też luźne połączenie między kolektorem wydechowym i katalizatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 w moim przypadku wydech środkowy i końcowy mają nieco ponad rok, a buczenie dokładnie w tym zakresie pochodzi wg mnie od silnika. Sprawdzałem to powyżej 3000 a dokładnie utrzymywałem 3100-3200obr i prędkość ok. 130km/h - w aucie było cicho jak w jakiejś limuzynie wyższej klasy ;-). Jest to chyba optymalny zakres obrotów dla tych silników, przy 3750 znowu powróciło buczenie silnika. Mam porównanie do silnika 1721 cm, w R19, którą też jeżdżę, przy wyższych prędkościach kultura pracy w sumie starszego silnika jest lepsza. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 Mnie w takim zakresie obrotów buczała rolka na alternatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn0908 Opublikowano 21 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 cytowanie I co przestało?? Nie cytuj całego posta jak odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2010 Przestało, po wymianie rolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnynm Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Sprawdź czy nie spadła Ci rura z filtra powietrza, miałem podobnie buczał w zakresie od 2,5 do 3 później przestawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustaw0022 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 podpinam się pod temat, u mnie jest też tak samo po przekroczeniu 3000 obr silnik cichutko chodzi jak w limuzynie:( ale w tym zakresie obrotów to aż się odechciewa jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi