ConStanTin Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witam...jestem nowy na tym forum wiec przepraszam jeśli robię coś wbrew regulaminowi... :) -------- Mam taki problem w swojej megane coupe 2.0 8V 1996 r... chodzi o to ze co jakiś czas prędkościomierz podczas jazdy zaczyna mi wariować...tz skacze od 0 do 90 i tak rożnie....a jest czas ze działa normalnie ze 20 kilometrów... -------- Wiecie koledzy co jest tego przyczyna?? ;-) -------- szukałem na forum ale nie znalazłem... ;-) POZDRAWIAM Po co te ENTERy:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Uszkodzony kabelek do licznika lub silniczek w liczniku. Jest mnóstwo tematów poczytaj. PS Nie dostałeś czasem wizytówki forum pod Misztelą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 mi skakał wskazówka, u mnie to był koniec żywotu czujnika prędkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszoo Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Mi też licznik raz działa raz nie. Przyczyną jest...olej ze skrzyni, który dostaje się do czujnika (gdzieś wewnątrz czujki jest nieszczelność). Gdy wyjmę czujnik, czymś mocno podgrzeję, to olej się rozrzedza i wycieka z czujnika, ale po jakimś czasie problem powraca. Najlepiej wymienić na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrg Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Witam.Najprawdopodobniej masz uszkodzony (impulsator) czujnik prędkościomierza zwany także czujnikiem halla. Obrazek przedstawia skrzynie begów taką samą jak w Twoim aucie, tak że nie powinieneś mieć problemów z jego lokalizacją.Przed zdemontowaniem czujnika konieczne jest zdjęcie zabezpieczenia które zapobiega przed wysunięciem się czujnika z korpusu skrzyni.Podaje Ci zdjęcie czujnika z zabezpieczeniem ( troche lipna jakość, robiłem w garażu telefonem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi