Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Zielony listek na szybie

baciuś

Rekomendowane odpowiedzi

Koval91 to jest chyba przegięcie, jak chcesz to możesz sobie podwórko kosić z prędkością jaką Ci się podoba, a nie w ruchu ulicznym się poruszać (chyba, że to była ironia, to zwracam honor). Minimalne prędkości co prawda podane są tylko dla dróg szybkiego ruchu (chyba 60km/h dla autostrad), ale tamowanie ruchu ulicznego tez jest karalne.

Zielony listek, jest fajny, sam miałem, chyba ze 2 lata. Ale o wiele lepsze było by po prostu nauczenie ludzi kultury i poszanowania przepisów (np. nie wjeżdżanie na skrzyżowanie gdy nie mogą z niego zjechać jeszcze na zielonym), ja wiem, że wszystkim się śpieszy, ale...

Eh, wylałem trochę żalu...

pozdr

Tomek

Każdy sobie jeździ jak chce i i z jaką prędkością chce ale na własną odpowiedzialność a wypadek spowodować może każdy nawet ten najlepszy kierowca. Co z tego że depniesz na jakiejś drodze jak z tym dziadkiem się spotkasz na tym samym skrzyżowaniu. Zielony listek- no fajnie, w Austrii i może się to przyjęło ale w Polsce jest całkiem inna mętalność ludzi tzw nawet na eLkę titają i wyzywają a co dopiero na kierowcę z zielonym listkiem- przynajmniej ja się z tym spotkałam w Sieradzu. Może faktycznie jakby to wprowadzili na stałe by się coś zmieniło...

Bron Boże, nie zachęcam to przekraczania prędkości, ale nie można jeździć 30 na 50. OK, eLki, wiem, pamiętam sam się uczyłem, różnie było. Ale teraz, staram się nie być zawalidrogą, chyba że ktoś zasuwa 100 na 50...

pozdr

Tomek

ciekawe dlaczego na mnie poszło to że nie rozumiem kodeksu i myślenia za kierownicą, skoro poprzednie posty były takie same. I dlatego dopisałam "własną odpowiedzialność" sorry ale chyba każdy jest odpowiedzialny za to jak jeździ na drogach czyż nie? No bo raczej nie jest to moja mama. Każdy jest odpowiedzialny za pojazd, za siebie, pasażerów i w jakimś sensie innych użytkowników drogi- bo trzeba jeździć tak żeby nikomu się nic nie stało- o to mi chodziło 8-)

Moja Zona ma od niedawna prawko.Ale nie naklejam i nie mam zamiaru lepić tego na auto .Jakoś ludzie nie trąbią na nią :( Dużo ludzi ma listki zielone.Które były naklejone parę lat temu przez innych właścicieli :mrgreen:

Zamiast zielonego listka powinien inaczej wyglądać kurs prawa jazdy - jaki jest sens wpuszczania na drogę kierowcy który ma wyjeżdżone 30 godzin, i wie gdzie w mieście w którym będzie zdawać ma uważać na różne zakryte znaki i inne pierdoły, gdzie egzaminatorzy "uwalają".

Osobiście nie zwracam uwagi, czy ktoś ma zielony listek czy nie, na drodze z reguły wszyscy są równi, chociaż bezwłosym panom w bmw wolę niekiedy ustąpić.

EnD dokładnie, ja że jak szedłem na kurs już umiałem jeździć to tylko jeździłem tam gdzie zdawałem i przez 30 godzin jeździłem po miejscach w których mogą oblać.

jak szedłem na kurs już umiałem

tylko Ci się tak wydawało :mrgreen: Umiałeś ruszyć,skęcić,żahamować w miare przyzwoicie.Uczyć sie jeżdzić to będziesz jeszcze ze 20 lat.... ;-)