piotr1234543 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 chcialbym zakupic w miare bezpieczny samochod z lat 90, nie dysponuje duza kwotą a meganki z poczatkowych lat sa w miare tanie. zauwazylem ze megane I ma dobre wyniki w crash testach, wiem ze ten model byl produkowany w latach 1996-2002, chodzi mi o konstrukcje meganki z przed 99 roku. Wiem ze w 99 dodano 2 poduszki wiecej, ale chodzi mi o konstrukcje z przed 99 roku? Czy konstrukcja od 1996 jest dosyc mocna z kontrolowanymi strefami zgniotu czy wzmocnionoa ja po 99 r? teraz nie dysponuje duza kwota wiec jedynie meganka 96-97 jest w zasiegu moich oszczednosci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1234543 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 radku:) zgadza sie ten test to jest model po 99 r, tylko nigdzie nie moge znalezc z przed 99r, jak sprawuje sie w testach, w 99 r model przechodzil lekki lifting i dodano wiecej poduch:) ale co z modelem 96 ? czy konstrukcja byla takze podobna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Konstrukcja auta po liftingu się nie zmieniła. http://www.euroncap.com/tests/renault_mega...998/100041.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Warto dodać, że w teorii Renault zaleca zmianę poduch po 10 latach - w praktyce nikt pewnie tego nie robi, ale zalecenie takie jest... A crashtestu wcześniejszych roczników nigdy nie widziałem, domniemam, że nie Euro NCAP ich nie przeprowadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Powyżej podałem linka do testu Euro NCAP modelu sprzed liftu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr1234543 Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 dzieki za odpowiedzi , wersja sedan bedzie najciezsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi