coolesh Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Strzałeczka z moich obserwacji wynika ze najlepiej jest mierzyć lejąc pod korek. Mi megii nie pomylila sie o wiecej niz 0,2 l / 100. I zawszem mierze całym bakiem (leje pod korek, jezdze do ostatniej kropli (no prawie), znowu pod korek) - zadnych dolewek, innych kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Silnik i tak musi swoje "wypić" i tak. No, ja mam takiego pijaka, ile mu wleję tyle wypije :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcy Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Witam Jestem od niedawna posiadaczem nowej MII 1,5DCI 100KM. Mam pytanie przy jakich obrotach silnik najbardziej ekonomicznie spala? Na 3 zatankowane baki wyszło mi że na trasie jadąc 110 - 120 palił 4,8 obroty ok 2000. Przy 2500 na trasie spalił 5,3 - 5,3, Przy 3000 ok 5,6. Po mieście tragedia ok. 7 (Kraków, górki). Myślałem po jazdach próbnych ze będzie palił mniej. I taka ciekawostka. rezerwa zapala się przy ok. 11 litrach w baku wg. komputera. To przy spalaniu w okolicach 5.2 daje ok. 200km. Okazało się że w baku było o 3 litry mniej paliwa niż na wskazaniu komputera. Teraz boje się jeździć na rezerwie bo nie wiem ile faktycznie mogę przejechać. Dlaczego nowa mega, którą oszczędzam na docieraniu pali więcej niż ostro jechane auta demonstracyjne w salonie??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eseli Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wczoraj byłem Meg II 1.5 dci na komputerze i tam według CLIPu rezerwa ustawiona była na 6 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 rezerwe potwierdzam, mam kolo 6-7L wtedy. co do obrotow, najleiej jest kolo 2000, jadac rowno. jadac dynamicznie czy jazda po miescie mam sprawdzony zakres 2000-3000 progresywnie wzrastajace z kazdym biegiem do 2500-3500(3800). wtedy po miescie nawet rajdujac pale ponizej 6/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 pamietajcie zeby dieslem nie jezdzic na rezerwie,przy cwiartce w baku tankowac-wazne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 waldek708, coś Ty taki zagadkowy :D Rozwiń teorię :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Chodzi zapewne o to, ze jak w dieselu zabraknie paliwa to potem nie wystarczy tylko "dolac" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 halo Gojgien.chodzi o to ze ; 1.wskaznik moze klamac i bedziesz musial powietrze wypompowac z ukladu paliwowego 2.na dnie jest zawsze mase syfu,moze troche przeleciec przez filtr i...wiesz jakie sa czule wtryski.Ot i cala tajemna wiedza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 waldek708, masz rację kłamie ustrojstwo, ale w drugą stronę. Dziś tankowalem bo było na wskżniku 1/4. Po wlaniu 36,65 litra pistolet odbił. Odwiesiłem, zapłaciłem, chcę jechać ale patrzę, wskaźnik zatrzymał się pomiędzy 3/4 a 1. :shock: Dolałem ponownie i znowu wybiło,no to dalej aż zobaczyłem paliwo pod korkiem, weszło jeszcze 2,36 litra, włączam stasyjkę, a ten ani myśli się podnieść, dalej swoje 3/4 do 1. Zapłaciłem 8,54 :D i w drogę. Podczas całych 140 km jakie dziś zrobiłem nie zauważyłem by wskażnik zmienił swoje położenie. Pływak :D kostka :D czy sam wskażnik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Obstawiam pływak- kto da więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Danielossss, za chińskiego boga nie rozbieram ponownie, raz rozkopać bak od góry to o 1 raz za duzo. choćby tankować jak wskaźnik będzie na 1/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi