olech90 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Witajcie , mam pytanko jutro wybieram się do HDI i mam pytanie czy , jeśli auto posiada 2 właścicieli to czy jeden z nich może podpisać umowę w ubezpieczeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczarek Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Ja w swojej ubezpieczalni sam to załatwiłem bez właściciela(ja jestem współwłaścicielem). Także Tobie też pewnie nie będzie nikt potrzebny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Może być jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 właściciel "główny" z pierwszej strony dowodu może. Ten drugi to tylko współ... nie może bez właściciela robić nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Z samym przedłużeniem, bez zmiany warunków, na ogół nie ma problemów. Często może to nawet załatwić zupełnie inna osoba (nie wpisana w dowód). Kwestia samego pośrednika, bo to od niego najwięcej zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aganiok102 Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Panowie, ubezpieczenia nie musi zaiwrać właściciel czy współwłaściciel. Może to być dowolna osoba. Jedyną kwestią jest podpis. Właścicielem jest pan X a ubezpieczającym pan Y, stosowane non stop w ubezpieczeniach. A kwestia właściciela i współ - obojętnia która z tych osób jest osobą decyzyjną, bo chwili zawierania ubezpieczenia ubezpieczyciel nie wiem w jakim stopniu jest współwłasność i przyjmuje 50/50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 tak jak Aganiok102, wyżej napisał - nic dodać, nic ując Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi