motolukasz Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Koledzy mam problem z tylnym prawym kołem - w kwietniu założyłem praktycznie nowe oponku Good Year, spisywały się świetnie ale tylna prawa się zadziwiająco szybko zużyła. Lewa jest w idealny stanie, tak samo jak przednie a lewy tył zjechany (trochę bardziej od zewnętrznej strony). Zbieżność ustawiałem. Miał ktoś podobny probmem? Pozdrawiam, Proszę uzupełnić profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 zbieżność ustawiałeś, a geometrię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Wg mnie mogą być dwie sprawy 1) niesprawny amortyzator, ale wtedy było by stuki słychać 2) skrzywiony czop ośki na belce, nie przywaliłeś czasem bokiem koła w jaki krawężnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Mam podobny problem, choć u mnie tylna prawa opona zdzierała się trzy lata (też GoodYear). Po trzech latach (opony kupione nowe) trzy opony mają głębokość bieżnika 5 mm, a prawa tylna 4 mm. Mechanik stwierdził, że to wada tylnej belki - podobno kiedyś była nawet akcja serwisowa na tylne belki w Meganach, ale najwidoczniej poprzedni właściciel mojego samochodu nic z tym nie zrobił. Obecnie koszt wymiany tylnej belki jest tak duży, że postanowiłem tego nie ruszać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Obecnie koszt wymiany tylnej belki jest tak duży a nie jest czasem tak, że jak jest akcja przywoławcza to nie ma znaczenia kiedy się pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Przyznam, że nie wiem. A czy Renault Polska wymieni na swój koszt tylną belkę w samochodzie, który pochodzi z importu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Przepisy EU mówią, że tak. Jak do tego podejdzie RP nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Dzięki za info . W takim razie przy najbliższej okazji zgłębię temat. A może ktoś coś wie na temat takiej akcji serwisowej? Mechanik wspominał, że coś takiego kiedyś było, ale ze spisów akcji serwisowych dostępnych w necie nic takiego nie wynika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Witam odkopię temat z pytaniem: U mnie zdziera zewnętrzną część bieżnika około 1cm szerokości równomiernie na obu kołach ale tylko na 16' bo 15' zimówki są nienaruszone. Czy to wina belki Czy amortyzatorów? Jeśli belka to jest szansa że wygięła się albo coś w tym stylu tak równomiernie? Czy to amortyzatory które prawdopodobnie są od nowości w aucie. Ale nie słyszę aby się tłukły czy coś takiego może jedynie trochę buja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi