JerryBoy Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam, Piszę pierwszy raz bo jeszcze posiadaczem Meganki nie jestem. Ale bardzo chcę. Napaliłem się na hatchback 1.4 privilege. Zależy mi także na instalacji LPG, ponieważ jeżdżę na gazie od kilku lat i nie wyobrażam sobie, że można inaczej :) Niestety - odwiedziłem 3 dealerów i obdzwoniłem kilku kolejnych, ale żaden nie chce sprzedać Megane z instalacją gazową. Czy znacie jakiegoś dealera, który udzieli gwarancji na samochód z LPG? Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Jakiś czas temu DECAR z Warszawy reklamował nowe Renaulty z LPG. W wielkopolskim większość firm nie robi z tym problemu. Zapytaj w Auto Lider Kalisz oraz u poznańskich dealerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Dzięki, spróbuję w Wielkopolsce :) Dzwoniłem do Decar - do poprzednich generacji można było zakładać, teraz nie mają takiej umowy z Renault i traci się gwarę. Do Dacii można, ale chyba się nie skuszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 To zamów sobie auto z fabrycznie założona instalacją gazową prze Renault. Były meganki II z taka instalacją jak i również spotkałem się z Twingo. Więc myślę ze megank III też mają taka opcję proponowana przez fabrykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Nie mają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Spróbuj w Auto Sanok'u (koło Gniezna), kiedyś pamiętam mieli jakieś promocje na gaz, czy coś w tym stylu (o ile mnie pamięć nie myli) :) Szukaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 tutaj na forum ktoś ma do III założoną przez ASO LPG - pytanie czy później gwarancje masz tylko w tym ASO co zakladalo instalke czy wszedzie honorują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2010 Tomeko, ale do III 1,6 czy 1,4?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Dzwoniłem do Auto Lider - rozmawiałem z sensownym, sympatycznym człowiekiem. Można kupić u nich auto i oni utrzymają gwarancję, jeżeli instalacja będzie przez nich wykonana czy autoryzowana. Jedyny minus (i to poważny) to fakt, że z Warszawy nie jest do nich tak blisko, a u lokalnych dealerów już zdążyłem usłyszeć że gwarancja na samochód w ogóle nie będzie honorowana, jeżeli dojdzie do tak "poważnej ingerencji" jak instalacja LPG. Wychodzi na to, że z każdą pierdołą będę musiał poginać 270 km, a przecież nie mam pewności że dostanę samochód niezawodny. Kuźwa, co za kraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Auto Lider jest też w Koninie, zawsze to ciutkę bliżej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 athlon64x4 wydawało mi się że z 1,4 ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Powiedziano mi, że wszystkie te benzynowce dobrze znoszę LPG, więc nie rozumiem tego oporu. Sam zrobiłem ok 100000 km na gazie i nie miałem innej awarii niż spadek mocy po zatankowaniu na BP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Szczególnie wydaje się to dziwne w kontekście tego, że na niektórych rynkach Megane III jest dostępne z LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Zostaje zwrócić się do głównego importera z zapytaniem czy sprowadzi Tobie megankę z LPG. Ewentualnie szukać za granicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 że na niektórych rynkach Megane III jest dostępne z LPG. tak z ciekawości: na jakim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi