Pawel Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Z tego co pamiętam, to na 100% we Włoszech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 no ok ale tam daja to co u nas czyli 1,6 w gazie a nie 1.4 - z tego co ja się orientuje to RP nie ma gazu w nowych silnikach (póki co) i eksperymenty z tym idą na własną odpowiedzialnośc dealera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 patrząc na tytuł to chodzi o 1.4 TCe, czyli z turbiną. więc chyba nie dziwne że nie za bardzo chcą ładować lpg do turbnki. co innego silnik zwykły 1.4, albo 1.6... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Dobra, nowoczesna instalacja (zwłaszcza dedykowana) nie jest żadnym zagrożeniem dla turbo. Jedynie specyfika pewnych silników (np. multiair Fiata) może nie grać z LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torek Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 JerryBoy, przemilczę twoją wypowiedź, bo się z nią całkowicie nie zgadzam, ale to nie jest odpowiedni temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Rozumiem :) Nie oczekuję zgodności opinii od każdego rozmówcy :) jak dla mnie to samochód może być zasilany kupą jeżeli będzie to tańsze i bardziej ekologiczne od benzyny. kilka miesięcy temu widziałem Subaru Impreza WRX pod dystrybutorem LPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeko Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 gdyby nie ten chrzaniony FAP który teraz ladują do kazdego dci to po ostatniej Twojej wypowiedzi napisałbym żebyś się zastanowił nad 1,5 dci 110KM ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryBoy Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 :) diesel wydziela więcej świństwa do atmosfery (i nie chodzi o co2) - raczej bym się nie skusił. ale metan z krowich placków? why not... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 To tylko instalacja CNG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Z mojego doświadczenia i prób dowiedzenia się czy Renault Polska utrzyma gwarancję na samochód po zagazowaniu mogę tylko powiedzieć ze ni mieli takiej opcji rok temu. Podejrzewam że teraz też bedzie podobnie. A podejrzewam ze samochody z fabryczna instalacją LPG bedą z silnikami 1,6 16V i mocą chyba 105KM takie były oferowane do Scenika IIphII i uprzedzę że chyba możesz zapomnieć o wersji wyposażenia wyższej niż Authentique... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cwiara20 Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam Szanownych Kolegów, wiem że ostro przeterminowany temat ale tak dla potomnych to poinformuję tylko że od 17.02.2010 jeżdżę sobie nowym Meganem 1,4tce na gazie. Jakby ktoś miał pytania co gdzie jak, to odsyłam do salony Górny-Poczynek w Lubinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stes Opublikowano 17 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ile Cię kolego kosztowała instalacja, czy czujesz spadek mocy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Trzeba zapytać nie tyle, ile go to kosztowało, ale ile będzie kosztować. Takie czary mary widziałam już i kończyło się zawsze tak samo. Temat można by było rozwinąć, ale po co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Przy dzisiejszych cenach benzyny koszt nowego silnika zwróci się po 100 tyś km, a na pewno wytrzyma drugie tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 zgadzam się z przedmówcą ale z tego co pamietam to dalsza polemika na ten temat nie bedzie miała sensu ponieważ klarabuch jest zdecydowanym przeciwnikiem instalacji LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi