Tomaszna Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Brakuje mi możliwości podłączenia zewnętrznego źródła dźwięku do radia Tuner List. I opcje są dwie: emulator zmieniarki za ok 350 PLN lub nowe radio z USB AUX itd. Rozpatruję teraz opcję drugą i to co mi najbardziej przeszkadza to brak podświetlonego zegara i termometru po wymianie radia. Czy jest ktoś wie jak to zrobić aby mieć nadal sprawną tę część wyświetlacza pozostałego po oryginalnym radiu? Czy obie funkcje steruje oryginalne radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zasilanie podawane jest przez radio. Musisz znaleźć na który kabelek podawane jest zasilanie lub wymienić wyświetlacz na taki, który pokazuje czas i temperaturę. Jest to związane z wymianą maskownicy. Poczytaj forum niedawno był podobny temat, są tam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zakładając że masz prawidłowy wyświetlacz oraz pilota pod kierownicą, musisz dokupić adapter czy interfejs http://www.piloty.pl/multimedia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Tomaszna, teraz mi przyszło do głowy. Wyjmij wszystkie wtyczki z radia i zobacz czy na wyświetlaczu będzie się świecić czas i temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszna Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Precyzując: kwestią do rozwiązania jest czy układ zegara i termometru jest na płytce wyświetlacza i po odłączeniu radia dalej działa i tylko po prostu traci podświetlenie??? Rzeczywiście jak wrócę do domu to sprawdzę czy widać godzinę i temperaturę na niepodświetlonym wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j3ryw Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zobacz na tej stronie : http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...able/dolkab.htm może coś Ci pomoże są tam rozpiski złączy wyświetlacza, może wystarczy podać zasilanie na odpowiednie piny i będzie działał zegar i termometr bez radia fabrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Zegar i termometr działają bez radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszna Opublikowano 25 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Potwierdzam. Część wyświetlacza z termometrem i zegarem działa po odłączeniu radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 Tak właśnie myślałem, ale nie byłem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi