Sławek17 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 czy warto zakładać w serwisie Renault czy u jakiegoś gazownika? Jak z cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Instalacja sekwencyjna IV generacji kosztuje +/- od 2200 do 3400pln. Najpopularniejsze instalacje to STAG, Prins, BRC, LandiRenzo. Moja Renia ma zamontowaną instalacje LandiRenzo Omegas. Jeżeli będziesz miał możliwość założenia instalacji gazowej w serwisie Renault to załóż . Nie powinieneś stracić gwarancji na podzespoły typu silnik jeżeli zamontujesz w ASO. Mieszkam w Krakowie, są dwa salony Renault żaden z nich nie oferuje fabrycznej instalacji lub montażu gazu. Wiesz które Salony Renault oferują montaż instalacji LPG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Wiem ale na śląsku. W Katowicach i Tychach. :) Z tym, że wg RP gwarancja na silnik jest tylko w salonie który montował instalację (o ile na usterkę ma wpływ owa instalacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Sławek17, u Pietrzaka w Świętochłowicach zakładają instalacje, ale nie wiem czy dalej tam pracuje gość, który miał pojęcie co i jak. To był chyba tylko jeden pracownik, który wiedział o czym mówi. Zapytaj Optima, On chyba u nich zakładał niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Świętochłowic akurat nie sprawdzałem. Może pamiętasz chociaż imię, przybliżony wiek lub wygląd. Teraz trudno znaleźć kogoś co wie o czym mówi. Czy Tobie tam zakładali i jak się sprawuje? Ja wolę założyć po tzw. dotarciu na pb i sprawdzeniu silnika. Nie doczytałem o Optimie. Spróbuje go namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Tak zakładałem u nich od nowości. Zanim odebrałem z salonu, zainstalowałem gaz. Szkoda kasy na dotarcie, wg mnie nie ma to znaczenia. Instalacja (Tartarini SGI), sprawuje się bardzo dobrze, lecz była dość droga. Obecnie zakładają chyba STAG, domyślam się, że na włoskiej zbyt mało zarabiali. Co do eksploatacji, to oprócz standardowych wydatków, miesiąc temu wymieniłem reduktor (regeneracja nieopłacalna - pękła cześć plastikowa obudowy) oraz na dniach będę wymieniał listwę. Co do gościa od instalacji to nie pamiętam, to było w 2006r, ale na homologacji w miejscu montującego jest napisane Sebastian Bubik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Dzięki za info! Spróbuję popytać w salonie. A jak było z gwarancją. Korzystałeś z niej w jakimś innym serwisie niż Świętochłowice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Nie miałem żadnych problemów. Przeglądy gwarancje przechodził bez problemów. Pierwszy u Mentla (Wodzisław), drugi u Zięby (Katowice). Miałem tylko jedną poważną naprawę na gwarancji - czyszczenie przepustnicy - też bez problemów (ale to było w Świętochłowicach). Nie wiem, który silnik wybierzesz. Wszystkie z wyjątkiem 1.4Tce to stara sprawdzona "w boju" konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czy serwis instalacji lpg w ASO Renault będzie droższy(słychać narzekania że jest ogólnie drogi) niż u jakiegoś gazownika? Oczywiście mam na myśli przeglądy pogwarancyjne lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Tak przeglądy będą droższe i te gwarancyjne, i te pogwarancyjne. Mnie zaproponowali ok 50% drożej jak u importera (Autogaz Śląsk). Na montaż to się mogę jeszcze zgodzić (wykorzystali fabrycznie przygotowane miejsca), natomiast na serwisowanie już nie (nie masz gwarancji, że trafisz na "kumatego", zasada pierwszy wolny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Kolejne profanum... jak założysz gaz to zapomnij o gwarancji. Nowe auto i gaz = kłopoty (nie tylko mechaniczne). Szkoda auta i nerwów. Po za tym gaz zawsze śmierdzi, jeśli masz garaż połączony z domem to poczujesz i to mocno. Pogoniłam ze swojego garażu poprzedniego chłopaka, jak przerobił swoje leciwe Bmw na gazu - Cuchnęło :evil: . Tylko trochę śniegu spadło plus mrozek wyskoczył i jest pięknie. Na drogach pusto... Gazowników mało, bo nie odpalają. Fajnie można poszaleć ;-) Pozdrawiam gazowników z Warszawy, ilu was się już od zimy zapaliło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 klarabuch piszesz same brednie a chłopak może miał instalację I generacji i 20-letnie bmw. Nowoczesne instalacje lpg nie śmierdzą i nie ma żadnych kłopotów z ich odpalaniem, bo pewnie tego tez nie wiesz, że samochód zasilany lpg odpalany jest zawsze na pb. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 klarabuch, w jakim celu udzielasz się w tym dziale. Przecież nie szanujesz gazowników. Może jednak żal, że jedni oszczędzają a Ty nie. Może ten pogoniony chłopak miał coś w sobie, a Ty tego nie doceniłaś, uległaś stereotypom i teraz żałujesz. Szukasz upustu swojej frustracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gochu Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 O wiedzy klarabuch z zakresu LPG można przeczytać również w temacie: [MeganeIII phI] 2.0 TCE możliwość LPG ? -nic dodać nic ująć. Wszystko wie z autopsji - chyba nie ma nawet co odpowiadać na te zaczepki - ignorowanie wystarczy. kocuper Masz racje, wystarczy spojrzeć na stopkę: 1.4 TCE pali 9,5, osoba zrobi(ła) ok. 30k km rocznie, do tego "Przeczytała ten artykuł i nie wierzy..." i już znamy portret psychologiczny sprawcy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Temat juz trochę dojrzał Ale ponawiam pytanie i liczę na opinie posiadaczy. Kończy mi się gwarancja i ponownie przymierzam sie już na poważnie do założenia "gazu". Może ktoś ma namiary na dobrego gazownika na Śląsku (górnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi