ZooM Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam. Mam Megane 1.6 8V z 99' benzyna. Problem jest dość dziwny, a więc auto stało na mrozie kilka godzin i odpaliło normalnie. Gdy je obskrobałem włączyłem wycieraczki i bach zatrzymały się w połowie i ta kontrolka zaczęła migać >>>>http://img227.imageshack.us/img227/9241/p301110090001.jpg Wycieraczki , kierunki oraz ogrzewanie tylnej szyby nie działa Przy zgaszeniu i ponowej próbie silnik kręci ale nie odpala. Wie ktoś co może byc przyczyną tego? Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Spalony jakiś bezpiecznik, chyba szukał bym go w skrzynce pod maską. Tak przynajmniej mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Te pod maską sprawdzałem i wyglądają na dobre. Sam nie mam pojęcia co się stało. Jedyne co mi pozostaje to odprowadzić samochód jak najszybciej do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Żeby dobrze sprawdzić bezpieczniki trzeba je wyjąć. Dobrze jest mieć jakiś przyrząd, miernik lub baterię z żarówką. Z własnego doświadczenia wiem, że tego typu bezpieczniki potrafią się tak przepalić, że nie widać spalonego drucika. Dlatego zawsze sprawdzam je miernikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM Opublikowano 30 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Ja niestety nie mam miernika ani takich samych bezpieczników żeby to dokładnie sprawdzić. Chyba będę musiał się w niego zaopatrzyć i dopiero sprawdzić.Wtedy dam znać. Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 A bateria i żaróweczka + dwa przewody? Zawsze możesz wyjąć bezpiecznik i dokładnie go, ze wszystkich stron obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi