krislang Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mam ostatnio problem z ukł. kierowniczym. Ściąga mnie w lewo albo w prawo, albo nic się nie dziej - brak jakiejkolwiek zasady. Brak też dziwnych odgłosów (stuków itp.). I to mnie martwi najbardziej, bo jak to z defektować. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 a czym jezdzisz? sprawdziles geometrie? z tego co opisujesz to moze byc kila rzeczy: -zla geometria -rozklekotane drazki/galki -luz na przegubach zawieszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krislang Opublikowano 18 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 Scenic 1.9dci z 2001r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 A opon ostatnio nie zmieniałeś - sprawdziłeś ciśnienie w ogumieniu :) - od tego zacznij. Potem wyważenie a jak nie to, to trza dalej szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krislang Opublikowano 19 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Oponek nie zmieniałem, cisnienie ok. Mam też pytanie, czy moje auto (nie posiadam żadnych instrukcji) ma wspomaganie elektryczne? Ostatnio zakładałem alarm i ściągałem klemy aku. Może to jet powodem? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 Raczej hydrauliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 te wlasnie... w MII po odpieciu aku trzeba zkalibrowac uklad wspomagania kierownicy. nie wiem czy to tez odnosi sie do MI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Oponek nie zmieniałem, cisnienie ok.Mam też pytanie, czy moje auto (nie posiadam żadnych instrukcji) ma wspomaganie elektryczne? Ostatnio zakładałem alarm i ściągałem klemy aku. Może to jet powodem? :roll: w scenikach z tego roku jest raczej hydrauliczne... sprawdz zbieznosc moze na poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krislang Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 chyba będę musiał to zrobić, chociaż jestem sceptycznie nastawiony, gdyż dolegliwość nie występuje cały czas a i kierunek "ściągania" się zmienia. Wszystkim dzieki za porady, a FORUM'owiczom DOSIEGO ROKU 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi