Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kampania uczenia parkowania

sebek0720

Rekomendowane odpowiedzi

Techniacz, piękne dzieło :-) W jakiej galerii można zobaczyć w naturze? :-)

A na poważnie - tak, masz zupełną rację. nie zawsze sytuację należy oceniać na podstawie tego, co się widzi w bieżącej chwili. Choć powiedzmy sobie szczerze, więcej sytuacji jest takich, jak pokazał sebek0720

P.

Hmm pomysł fajny tylko mam pytanie mianowicie,

nie że sam parkuję w sposób mocno nieprawidłowy czytaj chu...wy, ale koleś podchodzi nakleja mi takowa naklejkę i nagle się pojawiam chwytam gościa „kładę” go grzecznie na ziemi usuwam naklejkę a ona nie schodzi więc gościa „traktuje” niezbyt miło i dzwonie na Policje i że uszkodził mi auto (Moją kochaną Megi ktoś okleja). Pewnie skończy się na przesłuchaniu i przejażdżce na komisariat/ znikoma szkodliwość ale bencki jakie dostanie to już jego, przecie ja jestem grzeczny i spokojny ja go tylko chciałem zatrzymać a nie pobić Panie Władzo J. Ze mnie jest wyjątkowo spokojny i grzeczny obywatel.

I taka sugestia żeby jak już naklejać od strony pasażera do góry tam gdzie przeważnie nie odsługuje wycieraczka – chodzi żeby nie utrudniać jazdy i nie zmniejszać pola widzenia bo znając nasze społeczeństwo to nakleja na śr. szyby centralnie.

ja już parę karnych karteczek za wycieraczkę wsadziłem. Gdzie? Pod szkołą. Moja uczelnia dzieli parking z Urzędem Skarbowym. Matołów tam nie brakuje, a miejsc parkingowych i owszem. Dlatego jak ktoś ustawia się na dwóch miejscach mimo, że spokojnie może się zmieścić na jednym, lub parkuje na miejscu dla inwalidów - karny k**as się jak najbardziej należy.

p.s. Mina mojej koleżanki po ujrzeniu "mandaciku" - bezcenna :-)

Centralnie; PLUJĘ NA WSZYSTKICH PARKUJĘ GDZIE CHCĘ.

Na obrzerzach: ...coś tam..."NASZE" PRZECIW ...coś tam... NA DROGACH.

Nie dałem rady odczytać wszystkich wyrazów.

Ja osobiście nie pluję i parkuję prawidłowo, na szczęście nie jeżdżę po wielkich miastach i nie mam z tym problemu, ale zdarza mi się widzieć "wolną amerykankę". Mimo wszystko, w dobie dzisiejszych czasów i znieczulicy, uważam że nic nie da ta kampania, no może 10% kierowców się zawstydzi. Ale odjedzie i na drugi dzień zrobi to samo.

Ja rozpocząłem kilka lat temu podobną akcję pt. "parkuję jak cipa". Szwagierka zrobiła bloga, na który można przesyłać zdjęcia źle zaparkowanych aut. Każde oczywiście dostało kartę z tytułem jak wyżej. Zachęcam do akcji. Strona blogu http://parkujejak.blogspot.com/

• 4 miesiące temu...

Ja jestem jak najbardziej za. Trzeba jakoś dyscyplinować "miszczów" parkowania - skoro SM nie radzi sobie.

Karny k...s może jest jednak trochę zbyt wulgarny, ale znalazłem inne całkiem fajne naklejki na stronie parkujezglowa.pl

Edytowane przez megana38

Ale to też trochę o to chodzi. Jak się ktoś pomęczy z odrywaniem, to kara będzie skuteczniejsza i zmusza do zastanowienia się. Jakby to była tylko kartka, to ktoś wyjmuje i dalej ma to gdzieś. A jak będzie miał w głowie perspektywę kolejnego mozolnego odrywania to pomyśli 2 razy... Na wp.pl bodajże był kiedyś filmik jak w warszawie kutasiki naklejaki takie z folii przemysłowej jak czasami są przy napojach. I zrobili to w lutym jak było -20. żeby było ciekawiej kutasik był wielkości mniej więcej przedramienia i zostawał naklejony centralnie na wysokości oczu kierowcy = nie odjedziesz póki nie odkleisz. To się kierowcy wtedy dziwili...;p