luk Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam Włączam nawiew i czuje ze powietrze ma jakie opory, słabo nieregularnie i głośno dostaje sie do wnętrza kabiny. Niedawno naprawilem nawiew wiec wcześniej tego nie zauważyłem. Czy to możliwe ze filtr powietrza jest zapchany ? - Jeśli tak to gdzie on jest ? - Czy łatwo go wymienić ? - Na jaki ? - Trzeba jakiś preparat potem psiknąć do środka ? - Co to ten parownik ? - a filtr powietrza i filtr przeciwpyłkowy to to samo ? Wiem ze dożo pytań ale może ktos zechce mi pomóc... Nie znam sie na samochodach i nie wiem czy sie samemu do tego zabrac RM I z klima 96 rok. Pozdrawia lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 luk, W moim jest to dziecinnie proste -w potrzybiu z lewej strony (po stronie kierowcy )jest wyjmowany kawałek podszybia a pod nim idealny dostęp do filtra przeciwpyłkowego-zdjąć dekielek plastikowy i wtedy mamy widoczny wkład filtra .W MOTRIO jest za psie pieniądze ~40 Pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy-hu Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Filtr przeciwpyłkowy, czy też kabinowy u mnie w Scenicu jest co prawda w innym miejscu ale na pewno sam sobie z tym poradzisz. Efekt jest piorunujący. Wentylator cichszy o 100%. Nadmuch efektywniejszy o 100%. Można powiedzieć, że zaczęło oddychać. Mój filtr to chyba tam tkwił od nowości. Przeważnie kosztuje około 50 zł, podasz model auta i w każdym sklepie znajdą. Jak ci się nie spieszy to na Allegro bankowo są Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Cześć. Mam megane z 2005 roku i nastepujące pytania: czy i gdzie w tym modelu jest filtr-osuszacz klimy i jak często go trzeba wymieniać? Gdzie znajduje się wylot przewodu odprowadzającego wodę z klimy. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi