ziemba Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów.Problem przectawia się następująco.Kupiłem filtr paliwa(filtron ps980)wymieniłem go.Po 24 godzinach okazało się że po wyjechaniu z garażu filtr pękł(w górnej części małe pęknięcie,doslownie kreseczka malutka)zawiozłem na reklamacje dostałem drugi.Stwierdziłem że to pewnie wada fabryczna.Założyłem drugi, po około 3 tygodniach ta sama sytuacja.Rano gdy wyjeżdżałem z garażu już się lało.Pękł w górnej częsci jak pierwszy.Filtr był oczywiście zamocowany nie latał luźno pod czas jazdy.Co może byc przyczną za wysokie ciśnienie idzie na filtr czy znowu wada materiału?I jeszcze jedno co to jest za zaworek (pokrętło)na jednym z przewodów paliwowych bo dokładnie nie wiem czy ono sie nie przękręciło troche przy montażu może to ma wine. Scenic I phII 1.9 DCi 2000 Z góry dzięki za pomoc. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Kranik służy do spuszczania wody z filtra. Co do pękania...podejrzewam, że zamarzająca woda w filtrze rozrywa obudowę. Proponuję zmienić stację paliw. Coś za dużo tej wody w paliwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 co to jest za zaworek (pokrętło)na jednym z przewodów paliwowych bo dokładnie nie wiem czy ono sie nie przękręciło troche przy montażu może to ma wine. Z tego co pamiętam zaworek zwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemba Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Panowie a moglibyście mi zrobić zdjęcie jak ten zaworek ma być dokładnie ustawiony(to pokrętło)z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tam nie ma możliwości ustawiania, po prostu to jest zatyczka zaworka i tyle, pod nią jest (z tego co pamiętam) blaszka, kuleczka i sprężynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek111 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Hej kolego. Mam ten sam problem. Tzn. dziś pękł mi filtr. Myślałem, że to wężyk puścił, jednak po dłuższych oględzinach ujrzałem, jak po kilku sekundach od przekręcenia kluczyka filtr dosłownie puchnie i wydobywa się z niego paliwo. Myślę sobie trudno, stary był, na szczęście mam w piwnicy zapasowy. Po zamontowaniu nowego, uradowany, że udało się w miarę szybko, żona przekręca kilka razy na zapłon, żeby odpowietrzyć, a tu nagle patrzę, a on puchnie identycznie jak poprzedni! Przestraszony kazałem żonie odpuścić, żeby go zaraz tak samo nie rozsadziło, ale jednak podjęliśmy dwie próby odpalenia silnika, lecz od razu gasł (to tak na marginesie)... Ale najbardziej mnie martwi, nowy filtr, który wyraźnie ma wysokie ciśnienie w środku i nie wiem czym to jest spowodowane. I jazda na nim pewnie szybko by skończyła jego żywot tak jak poprzedniego... I jak, poradziłeś sobie z problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi