Przemek1975 Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam. Mam megane scenic 1.6 16v+ lpg. Mój problem polega na tym, że auto po odpaleniu gaśnie. Żeby ruszyć muszę go przegazować i na wysokich obrotach ruszyć. Na jedynce i dwójce, samochód się dławi, szarpie, ale jak dam więcej gazu to pojedzie. Niedawno wymieniłem cewki i teraz wszystkie są ok. Jak samochód jest ciepły, to już nie gaśnie, ale jest cały czas słabszy i też na wolniejszych obrotach szarpie, jakby nie miał mocy. Co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 JAk gaśnie na walnych obrotach to poszukaj na forum wątków na temat silnika krokowego, co do szarpania bardzo ciekawa dyskusja w wątku "1.4 16V szarpanie .." pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1975 Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Dzięki za zainteresowanie tematem. Dzisiaj byłem na kompie, wykazał błędy, ale nie dało się ich do końca wykasować. Chyba muszę jechać do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Dzisiaj byłem na kompie, wykazał błędy, ale nie dało się ich do końca wykasować błędy silnika i systemu wtryskowego kasuje się przy wyłączonym silniku, tak piszę bo nie wszyscy diagności komputerowi o tym wiedzą I próbują kasować w czasie jego pracy a tak się nie da i mówią że nie można usunąć. Albo maja za słaby program do diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi