Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Prośba o pomoc w wycenie

lukas3339

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety zmuszony jestem wystawić moją megankę na sprzedaż na allegro, po tym jak przez 2,5 miesiąca dobra znajoma zwodziła mnie, że weźmie auto a na końcu okazało się że jednak nie, bo "za duże" :roll: Ale chciałbym żebyście może trochę pomogli ustalić cenę. Wiem, że mogę wpisać dane w szukajke na otomoto i sprawdzić. Ale chodzi mi o Waszą opinię bo rozstrzał jest po 10tyś w ogłoszeniach. A poza tym auto jest naprawde porządne bo robione dla siebie i nie sprzedaję bo sie psuje. A więc o autku:

Z grudnia 2005, 5 drzwi, silnik 1.5dci 105KM ( wlasciwie to serwis twierdzi ze 111KM ) , rozrząd ma parę tysięcy to samo olej, w aucie wszystko sprawne, żadnej ściemy ( dlatego w ogóle zgodziłem się sprzedać to znajomej bo jakbym miał zaniedbanego kapcia to od razu bym na allegro wystawił), orginalny przebieg 120tyś sprawdzany przeze mnie przed zakupem w ASO. Co do wyposażenia to raczej podstawowe, szału nie ma - klima, el. szyby przód, komputer, abs, wspoma, 6 biegów, central. Na plus na pewno to że auto jest zadbane - środek na prawde nie nosi śladów zużycia ( no tylko uchwyt kierowcy przy drzwiach ma pare odrapan i gałka lekko starta ale z tego co czytałem to wady fabryczne ). Bez przeszłości wypadkowej. Moje auto to takie prawdziwe "wsiadać i jechać " a nie jak handlarze piszą a później się okazuje że ze 2kzł na dzień dobry trzeba włozyć. No może można by się przyczepić do takich malutkich odprysków lakieru na tylnym błotniku - jakby ktoś garstką żwiru rzucił - ale nie jest to zbyt widoczne.

Wiadomo zależy mi żeby auto w miare szybko sprzedać ale z drugiej strony nie chcę go puścić za taniochę bo wiem co mam. Jak sądzicie ile realnie można dostać za takie auto? Albo ew. ile więcej od średniej ceny.

Co radzicie ująć w ogłoszeniu, na co zwrócić uwagę ogladającym, jak przekonać klienta, że to dobre auto? Bo pisanie rzeczy typu - igła, 100% bezwypadkowy, lalunia - to chyba mało przekonujące jest.

Dodam że nie mam zbyt dużego doświadczenia w sprzedaży aut a do komisu oddawać nie chcę bo kto lepiej zna moje auto niż ja sam?

Cena też zależy od tego jak bardzo ci się spieszy z pozbyciem auta.

Porównaj ceny na portalach gdzie się sprzedaje auta.

Załóż sobie cenę min. poniżej której nie zejdziesz.

Wystaw z wyższą ceną a potem jak nikt nie dzwoni to zacznij schodzić z ceny po trochę do czasu aż zaczną dzwonić.

Jak zaczną dzwonić to będziesz wiedział, że jesteś na górnej granicy cenowej.

Jak zaczną dzwonić i przyjeżdżać na oglądnięcie to znaczy, że się zbliżasz do ceny po której zaczniecie targi i ktoś może weźmie :)