jaro70pl Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam Przejrzałem posty n/t problemów z radiem jednak nie znalazlem w nich porady na mój. Ale do rzeczy: Radio 5 PIN z oryginalną książką i kodem, sęk w tym że brak możliwości rozkodowania-zero reakcji na wyświetlaczu (po wciśnięciu "power"jedynie zapala sie podświetlenie radia i wyświetlacza) Elektryk zasugerował awarię radia, kupiłem drugie identyczne lecz problem pozostał j/w. Muszę wspomnieć iż któregoś dnia podczas "setnej"próbie reanimacji odłączyłem odpowiedni bezpiecznik w skrzynce i ku mojej radości po ponownym uruchomieniu radia pokazały sie 0000.Rozkodowałem, ustawiłem stacje i byłem w "siódmym niebie".....jeden dzień.Podczas jazdy radio zamilkło i tak jest do dziś. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek sugestie jak rozwiązać ten problem bardzo proszę o pomoc. Ps.Wszystkie kostki przy odbiorniku przejrzane z tysiąc razy, wyświetlacz pokazuje aktualny czas, ktoś mi zasugerował winę komputera głównego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Sugestia odnośnie winy "komputera głównego" jest błędna. Wina musi leżeć po stronie zasilania, skoro raz działa a raz nie działa. Czy mierzyłeś poziomy napięcięć w kostkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro70pl Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Witam Nie mierzyłem, nawet nie wiem jakie powinny być właściwe odczyty, ale dziękuję za "trop", wykorzystam go przy wizycie u elektryka sam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Zdejmnij kokpit / odkreć wyświetlacz i sprwdź kostki przy nim - bo mogły się pluzować jak wyciągałeś radio. Sprawdź złącze dodatkowego odpalania w komorze silnika lubi płatać różne figle(przeczyścić przewody plusa ) Spr.- bezpiecznik przy radiu czy nie padł ( jeśli jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro70pl Opublikowano 31 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Sprawdź złącze dodatkowego odpalania w komorze silnika lubi płatać różne figle(przeczyścić przewody plusa ) Gdzie szukać tego złącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Najprościej zrób tak: sprawdź na wtyczce dochodzącej od radia (na zdjęciu jest przedstawiony widok na gniazdo radia) czy w sekcji zasilania (A) masz na pinie "7" 12V na stałe, a na pinie "4" 12V po przekręceniu kluczyka. Jeżeli tu wszystko gra to przyczyna niesprawności w Twoim przypadku tkwi raczej po stronie samego radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOKRA1 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Odp. (gdzie szukąć dodatkowego złącza do odpalania?) - tylko Scenic I phI 97-99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro70pl Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dzięki TOKRA1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi