campino Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Panowie , czy jest jakaś możliwość sprawdzenia wersji wyposażenia scenica z 1998 roku ? Chodzi mi o to że np. w audi w bagażniku była taka nalepka z ciągiem kodów dzięki którym człowiek wiedział z jakim wyposażeniem samochód opuścił fabrykę. Oczywiście trzeba było te kody rozszyfrować. Ale było tam wypisane dosłownie wszystko od A do Z ! Czy w Sceniorkach tez jest taka opcja ? Interesuje mnie fabryczne wyposażenie mojego szczeniaka ale również chciał bym porównać moje wyposażenie ze szwagra. Bo mamy wiele rozbieżności. Przykład : Ja w listwach dachowych mam takie zapadki pod mocowanie ori relingów, szwagier tych zapadek nie ma. I takich rzeczy jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 campino, Niektóre info wyczytasz po rozkodowaniu naklejki na prawym środkowym słupku, tam gdzie numer Vin zamieszczono. A dokładną specyfikację poznasz w ASO numer ten podając. Są takie gdzie dowiesz się tego za darmo, a nawet przez telefon, jednak czytanie tej listy trwa dosyć długo. To prawie 1,5 strony A4. (a dokładnie, pełny monitor w 2 kolumnach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 Oznaczenie wersji wyposażenia masz w lewej listwie na drzwiach. http://megane.com.pl/sprawdz-swoja-wersje-...a+wyposa%BFenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 meganecoupe02, lepiej jednak podjechać i zobaczyć takie coś, czyli szczegółowy opis: (przykładowy fragment) Mając fotograficzną pamięć wzrokową, można sobie później odtworzyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 meganecoupe02, to ja wiem , ja mam RT bardziej mi chodzi o coś tego typu co gojgien, napisał. Czyli bardziej szczegółowy spis. Rozumiem że bez ASO się nie obejdzie? Żeby rozkodować wyposażenie audi , nie trzeba było walić do ASO , w necie była taka stronka na której można było rozkodować. NP. według tego co napisał moroh w topicu co meganecoupe02, podesłał to mimo że ja mam wersje RT to komputera pokładowego nie mam, mam klime manualną i np. podgrzewaną przednią szybę i podgrzewane fotele :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Z renówką nie jest tak łatwo :) Wersja RT w Polsce, Francji i Mozambiku to trzy różne wersje wyposażenia. Taki spis dostaniesz tylko w aso, kalkulatory dostępne w sieci nie dają rady rozkodować renówki, często podają błędne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 No trudno , może ja mam wersję " Zdjelajet w mexico" :) Dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 campino, jak widać w przykładowej specyfikacji, to też jest z wersji RT. (MONOGRAM RT) Jednak bez komputera, podgrzewanej szyby i foteli, a nawet bez ABS i tych klapek w listwach na relingi też nie posiada. Dla tego trudno w Renówkach po samych oznaczeniach doszukiwać się analogi i szablonowości. To samo zauważyłem w nowszych wersjach. Expresion i Expresion nie oznacza tego samego, a nawet 2 Privilegi mogą pomiędzy sobą mieć różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 No właśnie , dlatego chciałem sobie indywidualnie rozkodować wyposażenie ale po ASO nie mam ochoty się włóczyć. Oglądałem tą naklejkę z VINem na słupku ale nic mi to nie mówi. gojgen pisałeś że jakoś da się to częściowo rozkodować, w jaki sposób ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 pisałeś że jakoś da się to częściowo rozkodować, w jaki sposób Z tego i tak za wiele się nie dowiesz, tylko wersja wyposażenia ogólnie, kolor lakieru, kolor tapicerki i takie ogólnikowe dane. Zobaczyć możesz co tam jest pod tym adresem: http://bba-reman.com/content.aspx?content=...mergency_recode W tabeli numery 6- 13. Wiem że to bardzo niewiele w porównaniu do audicy, jednak wspomniałem o tej owalnej tabliczce, bo pytałeś gdzie są jakieś oznaczenia. Szczegółowo, tak jak pisałem, tylko w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 OK dzięki gojgien, zawsze to coś. Pewnie i tak będę musiał pofatygowac się do ASO bo nigdzie nie mogę dostać żaróweczek do podświetlenia przycisków grzanych foteli i przełączników szyb i pewnie innych bo reszty nie rozbierałem jeszcze. Wiem jedynie że w podświetleniu potencjometra regulacji wysokości świateł jest najprostrza żaróweczka w oprawce, reszty nie mogę dostać nigdzie :evil: Swoją drogą może się dowiem jaki mam kolor szczeniaka, bo nie wiem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 campino, do podświetlania przycisków otwierania szyb, potrzebujesz żaróweczki Z12m. Tu możesz je zobaczyć: http://www.laro.com.pl/index.php5/sklep/zarowk/3347 (a nawet zakupić) :) Uwierz, że w ASO przepłacisz kilkukrotnie. W 2006 roku w ASO płaciłem za taką 3,80zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 W 2006 roku w ASO płaciłem za taką 3,80zł Ja w tamtym roku w elektronicznym płaciłem 3 zł :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
campino Opublikowano 11 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Dzięki chłopaki, już traciłem nadzieje :) Zakładam że do podświetlenia przycisku zamka centralnego ( ten pod awaryjnymi ) jest taka sama żaróweczka ? Bo w manualu z działu download nie ma nic na ten temat. No i może ktoś zna symbol żaróweczek od grzanych foteli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 No i może ktoś zna symbol żaróweczek od grzanych foteli ? Nie posiadam, nie rozbierałem, nie wiem. :roll: Generalnie od tych podświetleń to te z długimi drucikami i całoszklane T05 w podświetleniu liczników, kontrolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi